As15 to inna para kaloszy
Jak to mówią, duży może więcej jeśli o gabaryty chodzi
Ostrość wyraźnie większa u Sonego. Ciekawe czy jest to zasługa tylko nowej matrycy czy może dowalili wyostrzania programowego? Możliwe też, że obiektyw w X1000V został przeogniskowany aby lepiej przedstawiał odległe plany. O ile AS100V ma minimalną dległość ostrości na poziomie 30 cm o tyle X1000V ma już 50 cm.
O co chodzi z przeogniskowaniem obiektywu w Sony? Proszę:
W przypadku kolorystyki w większości przypadków bardziej widzi mi się to co produkuje Sony, jednak kilka razy GP wyglądał lepiej, nie gubił szczegółów w światłach.
Powiedzmy sobie też jedną rzecz! Gp na filmach promocyjnych to inna sprawa w stosunku do obrazu produkowanego przez kamerkę która znajduję się u normalnych użytkowników! Test marka bardzo ciekawy! Sony co jeszcze lepsze wydaje się mieć obraz o większym rekordowym wręcz promieniu! Widać niestety pewne wady z którymi to się je! Dla mnie osobiście to niedopuszczalne by kamerka miała taką wadę optyki i tak zakrzywiała obraz. Choć gdyby wypuścili te bebechy wielkości az1!? Trudno powiedzieć która kamera jest lepsza! GoPro pomyślało o temacie bardziej całościowo, ma to coś! Czego niestety brakuje Sony cała otoczka ale też użyteczność. Szczerze powiem że mam ochotę na test nowej kamerki Sony!