Czy ktoś podchodził do egzaminu w Urzędzie Lotnictwa Cywilnego do egzaminu na komercyjne loty dronami?
Kwalifikacje UAVO
Rozpoczęty przez virus191 , 10 mar 2015 11:57
Napisano 10 marzec 2015 - 16:37
Od razu powiem jeden jedyny egzaminator jest w Gliwicach na całą Polskę. Dzwoniłem pytałem i powiem ci Virus że jeśli boisz się latać na automacie to nie zdasz
Bo gość z rozmowy wychodzi że jest wymagający co do lotów na pełnym manualu żadnych gpsów sresów nic...
Wiem bo sam ćwiczę manualne loty by zdobyć papier...
Na stronie ULC jest lista egzaminatorów pobierz plik exel i znajdź pod skrótem UAVO a gość jest z tej firmy
Koszt całej imprezy to około 400-500 zł Badania u lekarza dającego zaświadczenie że możesz latać 200zł w Poznaniu plus mocz , krew do badania.
Koszty egzaminu i wpisowe itd... 250-300zł jakoś tak
Teorii jest ... od członka w górę czyli w h...uj.
Egzamin zdajesz na własnym sprzęcie więc im większy tym lepiej bo masz w papierze większą wagę dorna wpisaną czyli na przyszłość zmiana sprzętu do określonej wagi to tylko koszt zmiany sprzętu czyli upgrade
W twoim przypadku lepiej by było polatać na egzaminie inspire 1 i tu jest problem bo szkoda by walnąć sprzętem za naście tysięcy a co za tym idzie nie zdać egzaminu i być w plecy naście tysięcy
Powodzenia
- Priders lubi to
Napisano 10 marzec 2015 - 17:53
Logika polaków... Najpierw kup drona za dużo $$$ aby potem zapłacić następne tyle, aby nim móc latach... Ehh... Dlatego latam prywatnie
Logika nie logika każdy kupuje to na co ma kasę albo ochotę albo ochotę i kasę
Więc to akurat nie podlega komentarzowi co nie zmienia faktu że jeśli się popyta i poczyta to nie jest tak kolorowo ty też możesz być na celowniku ULC i innych bo jeśli latasz z kamerką i robisz zdjęcia i filmy to "teoretycznie" możesz też tym handlować czyli musi mieć licencję ULC na UAVO w zasięgu wzroku o której nowa w tym temacie tak więc lataj dalej hobbstycznie bez kamerki tak jak wszyscy użytkownicy dronów w Polsce
Napisano 10 marzec 2015 - 21:22
To latajcie po własnych terenach, wtedy nikt wam nic nie zrobi. A tak całkiem serio to myślicie, że Pan Mietek Policjant będzie wiedzieć, czy na latanie dronami trzeba mieć papier? Wątpię.
napisane przy użyciu Tapatalka
Do puki nie spadniesz na dach sąsiada , albo jego auto , lub głowę
Napisano 10 marzec 2015 - 21:59
W sumie to raz latałem przy domu i zaraz obok mnie przejechała straż miejska, stanęli i zapytali się: "ile ta zabawka kosztuje ?" odpowiedziałem że około 2K i odjechali
Więc raczej prędko w moim mieście mnie nie złapią
Więc raczej prędko w moim mieście mnie nie złapią
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 14 kwiecień 2015 - 17:17
virus ja wiem że w Poznaniu 200zł badania lekarskie , a do tego jeśli ktoś jedzie z "daleka" to można się dogadać z lekarzem żeby mieć u siebie w mieście zrobione np 2 dni wcześniej badania żeby nie marnować czasu na latanie i sikanie po kontach
Tak nawiasem mówiąc kto ma zamiar robić kwity na drona to ostatni dzwonek bo na ulc.gov.pl może się lada dzień pojawić nowe prawo zmuszające do obowiązkowego kursu przygotowawczego patrz 1000zł a z tego bloga co podrzucił virus to można wywnioskować że teoria to nic strasznego.
Więc taniej wychodzi się pouczyć 200pln badania , 400zł egzamin i koszt dojazdu
Wróć do Filmowanie z powietrza · Następny nieczytany temat →