Moj komp to 3930K oc 4,6 na stałe\ RAMPAGE 4 EXTREME\ 8x4GB Corsair dominator 2133mhz\ 2x SSD 128GB intel spiete w raid0 na tym jest system + 5HDD1TB/ 2xGTX 580 ecga SC SLI\ ASUS Xonar STX, grafy plyta proc chlodzone ciecza, ale do zeczy. Problemem okazal sie player MPC-HC ktorego uzywam od lat i uwazalem go za najlepszy player (dalej tak twierdze) Dziwne bo jestem swiezo po instalce systemu (tzw formacie) odtwarzajac na windows media player nie zauwazylem tego problemu a zazwyczaj odtwarzam bezposrednio z karty i nie mialem tego problemu, HDD TEST pokazal ze karta ma 51MBzapis i 72MB odczyt. Mimo to nie wiem jak zlokalizowac problem ze takie zeczy sie dzieja bo formatuod nowa nie bede robil za dlugo to u mnie trwa.
Kolego priders jutro wyjde z kamera to podesle nagranie.
Nastepna sprawa jaka mnie niemile zaskoczyła to drżenie, szarpanie, klatkowanie obrazu (nie wiem jak to idealnie nazwac) Potrzebuje uzywac 30klatek lub 25klatek a tu masakra co sie dzieje z obrazem standardowa kamera ktora rejestruje 25klatek obraz ma plynny a z gopro jest zarejestrowane takie szarpanie zobaczcie sami zamiescilem kilka probek.
Obraz 1920x1080/25klatek
Obraz 1920x1080/50klatek
Obraz 1920x1080/30klatek
Obraz 1920x1080/60klatek
Czy kamera natywnie rejestruje obraz tylko w 50 lub 60 klatkach a reszta to chwyt marketingowy czy cos sie jej poprostu dzieje. Obraz 60klatek jest plynny ale z kamery mam takiej samej plynnosci przy 25klatkach wiadomo moze i bardziej rozmyty ale nie ma tego szarpania. Oceńcie sami.
Przesyłam pliki na dropboxa bo YT to YT jak przesle to zamieszcze linka.
Link do plikow na dropbox