Być może wiele osób rozśmieszy moje pytanie, ale kto pyta nie błądzi. Posiadam Hero 4 Silver. To moja pierwsza kamerka w ogóle. A moje pytanie dotyczy czasu bezpiecznego czasu działania sprzętu. Chciałbym postawić kamerkę na całą noc, w celu uchwycenia ładnego filmiku Timelapse. Mam dość pojemną zewnętrzna baterię, którą chce podłączyć do kamerki. Czy kamerka działa z wyjętą baterią na samym zasilaniu sieciowym? I czy bezpieczne będzie zostawienie jej na całą noc w trybie pracy??
Całonocna praca
Rozpoczęty przez hamster , 24 kwi 2015 12:26
Napisano 24 kwiecień 2015 - 14:44
Kamera sie dosc dobrze zagrzeje ale bynajmniej ja nie miaelm opcji zeby sie zawiesila lub wylaczyla. Ty chcesz zarejestrowac calonocny ruch obrotowy czy jak ??? bo na zachod czy wschod to godz spokojnie wystarczy i na jednej baterii oblecisz, mowie tu o timelaps z klatek zdjeciowych i nie samej opcji timelaps video.
Napisano 24 kwiecień 2015 - 15:38
Chcę z klatek zdjęciowych zrobić ruch obrotowy. To moje początki, więc nie obejdzie się bez wielu prób. Trochę się boję o to grzanie właśnie. Ale już dostałem dość konkretną odpowiedź w innym miejscu, więc wiem co i jak Dzięki za zainteresowanie Pozdrawiam Temat można zamknąć
Napisano 24 kwiecień 2015 - 17:16
Powiem odrazu z dzisiejszego doswiadczenia po lataniu zapomnialem wylaczyc kamery, wyciagam pozniej patrze 57min zapisane bateria jedna kreska ale zatrzymalem wylaczylem nie bylo zadnego problemu przynajmniej z tym silverem. owszem byla dosc dobrze ciepla ale nic sie nie dzialo, u ciebie bedzie jeszcze nazew to bedzie sie chlodzic.
Co do Twoich timelaps i ruchu obrotowego w nocy, nie polecam gopro zabawilem sie moim silverem juz w cos takiego siekalem do wyladowania baterii ustawilem photo nightlaps (jakis tam dluzszy czas naswietlania byl) owszem zarejestrowalem ruch obrotowy ale wydzieralem obraz na maksa tak ze nie wiedzialem czy to gwiazdy czy szum ))) jak gopro to bardziej wschody zachody itp byle bylo wiecej swiatla niz daja gwiazdy. najlepiej to takich nocnych timelapsow to raczej dobra puszka z dobrym iso.
Wróć do GoPro Hero4 · Następny nieczytany temat →