Witam,
Poszukuję pomocy, nie wiem co robić.
Niedawno zakupiłem sj5000 wifi z allegro od polskiego dystrybutora.
Sprzęt dostałem 20.11.br zatem potrzebuję waszej pomocy bo czas ucieka na oddanie sprzętu.
Konkretniej.
Kamera jest zweryfikowana, w pełni oryginalna i w ogóle GIT.
Karta pamięci to ADATA 32gb C10 wartość na allegro ok 45zł
Oprogramowanie aktualne, pobrane ze strony producenta
Kamera nagrywa filmy MOV i zdjęcia JPG.
Zdarza się tak, że po nagraniu gdy wchodzę w podgląd kamera się zawiesza na 'obrazie jakby bieżącym'
Czyli pojawia się rozmazane 'ujęcie' tak jak bym wciskając podgląd zrobiłbym zdjęcie i STOP - koniec. jedyny sposób to wyjęcie baterii bo kamera nie reaguje na żaden przycisk.
Ponadto w podglądzie czasami są pliki, czasami są tylko chwilę, czasami pojawiają się ramki tychże plików tylko bez miniatur i klikając w to czarne pole pojawia się info 'BRAK PLIKU'.
Żeby tego było mało, na komputerze tylko niektóre pliki można odtworzyć, niektóre wideo w ogóle nie chce ruszyć, albo pojawia się, że nieobsługiwany format pliku. zdjęcia rzadko można odczytać.
Generalnie Kamera bardzo często ma problemy z podglądem. i nigdy nie wiesz czy nagrałeś to co próbowałeś i czy będziesz mógł to odczytać. Nie próbowałem jeszcze na innej karcie pamięci, czy to może być powód?
Co mam zrobić?! ktoś miał podobny problem? - szukam info na ten temat dobre kilka dni i nic nie mogę znalezć. Czy ktoś jest w stanie pi powiedzieć co się dzieje z tym sprzętem, czy to jest normalne i ewentualnie jak temu zaradzić.
z góry dzięki