jak mozesz jeszcze tylko zerknac po wyciagnieciu baterii powinna byc naklejka z numerem seryjnym (w komorze od baterii - w zasadzie 2 naklejki 1 tracert'a a druga producenta, ktory dla tracerta ja wykonal i ta mnie interesuje
) cos w stylu SJCAM98615 - czy jest cos takiego? I jaki jest soft (to juz w menu kamerki trzeba sprawdzic). Da to odpowiedz z jakim producentem tym razem tracert wspolpracowal. Dzieki.
Mam kamere Tracer SJ4060
Kod producenta w komorze baterii to KTM 45200. Wersja softu to 151026SJ
Wygląda na to, że ta ta kamera to klon starszej wersji kamerki Eken H9, tym bardziej, że soft jest tak właśnie nazwany czyli - Action Cam H9.
Obie kamerki mają tryb 4K i 2,7K i Full HD 60fps. Dodatkowo Tracer ma tryb HD 60fps i 120fps. Różnica jest taka, że nowy EKEN H9 nagrywa 4K w 25fps, a 2,7K w 30fps kosztem braku trybu HD. Natomiast Tracer 4060 nagrywa 4K w 10fps, a 2,7k w 15fps. Takie parametry miały właśnie poprzednie wersje Eken H9.
Dodatkowo nawet obudowy sa identyczne. Tak samo jak baterie. Obydwie mają 1050 mAh i maja nawet takie samo oznaczenie S009.
Trybu WiFi nie używam, natomiast ze zdziwieniem zauważyłem, że kamera dobrze radzi sobie ze starszymi i wolniejszymi kartami. Używałem jej z kartą Class 4 i kamera nagrywała płynnie, nie zawieszała się. Oczywiście dostępne są wtedy tylko dwa tryby 1080 30fps i 720 60fps, ale dla większości to i tak jest wystarczające.