Heja,
niedługo lecę do NY i zastanawiam się gdzie najlepiej szukać GOPRO3 BE (najtaniej), gdyż w dystrybucji oficjalnej cena jest dosyć wysoka - 450 dolców.
Może ma ktoś jakieś doświadczenie i mógłby doradzić?
Pozdr
[OGÓLNIE] Gdzie najlepiej/najtaniej kupić kamerę w USA
Rozpoczęty przez brenas666 , 10 cze 2013 18:02
Napisano 12 czerwiec 2013 - 08:27
Przepraszam za słowa, ale trzeba mieć coś nie tak [...] jeśli się pyta o takie rzeczy. Jeśli lecicie do danego kraju to idźcie sobie do dowolnego sklepu stacjonarnego ze sprzętem RTV i sobie sprawdzacie ceny. Większość forumowiczów mieszka w Polsce więc my nie wiemy gdzie (tam) można kupić taniej. A jeśli chcecie tanio sprowadzić do polski na przykład z USA to wyszukajcie na google firmy które zajmują się transportem z USA do PL. Zamawiacie tanio w USA kamerę na adres danej firmy i potem jak oni ją dostają to wysyłają ją do Polski na wcześniej umówiony adres. Często wychodzi o wiele taniej bo często ceny z wysyłką od razu do PL są strasznie zawyżone.
Be a HERO.
MacBook Air/ Dji Phantom 2/ Zenmuse H3-3D/ full FPV
Napisano 12 czerwiec 2013 - 13:49
Dzięki za pomoc
Pepik, brak słów, zawistny i poddający ocenie ludzi i ich pytania...typowy Polak:/
W ramach wyjaśnienia...myślę, że sporo osób używających Gopro i będących jednocześnie na tym forum, posiada kamerę z USA. Albo sami ją kupowali bezpośrednio na miejscu, albo przez pośrednika. Nie lecę do USA aby szukać kamery, ale przy okazji kupić ją w przystępnej cenie, więc doświadczenie i wiedza w tym zakresie innych osób jest bardzo wskazana. I nie chodzi tu o bezradność i lenistwo w wyszukaniu dobrej oferty.
Ale bez urazy jakby nie było, tak mi po prostu przyszło do głowy, to się również podzielę ze swoimi odczuciami
Pepik, brak słów, zawistny i poddający ocenie ludzi i ich pytania...typowy Polak:/
W ramach wyjaśnienia...myślę, że sporo osób używających Gopro i będących jednocześnie na tym forum, posiada kamerę z USA. Albo sami ją kupowali bezpośrednio na miejscu, albo przez pośrednika. Nie lecę do USA aby szukać kamery, ale przy okazji kupić ją w przystępnej cenie, więc doświadczenie i wiedza w tym zakresie innych osób jest bardzo wskazana. I nie chodzi tu o bezradność i lenistwo w wyszukaniu dobrej oferty.
Ale bez urazy jakby nie było, tak mi po prostu przyszło do głowy, to się również podzielę ze swoimi odczuciami
Napisano 12 czerwiec 2013 - 19:11
Ja mam swoją z Amazona jeśli wam to pomoże a zamawiałem na adres znajomego, który potem wysłał ją do mnie do Polski, wedy na ten zestaw to była najtańsza opcja ale nikt wam dokładnie nie powie co jak i gdzie - jaka jest cena katalogowa każdy wie bo jest na stronie GoPro a moim zdaniem każde odstępstwo od niej to jest już okazja - jeżeli chodzi o model 3 Black to ja zadnych super okazji nie widziałem niestety. Dlatego też napisałem, że jeżeli ktoś będzie w NY to w Newark w NJ warto pojechać do jakiegoś malla i kupić tam oszczędzając na podatku stanowym ( taki ich VAT ) bo w różnych stanach ma różną wartość a tam z tego co pamiętam ma najniższą w całych USA. Sam zakup w USA to już oszczędność i do tego pewność, że nie naliczą celnicy vatu i cła. Pozostaje wam też poszukać na jakiś wyszukiwarkach bo może akurat znajdzie się jakiaś promocja czy coś.
Ja i cała ta moja twórczość
Napisano 17 czerwiec 2013 - 21:57
a ja polecam serdecznie . Znajomi z ameryki tam zamawiali, po czym dostałem ją od nich. Nie ma tam podatku z tego co wiem i znajdziesz wszystko co potrzeba. Zamawiałem Surf Ed. bo dają dodatkowe naklejki do deski, które użyje jako normalne np do kasku. Polecam sklep.
Napisano 03 lipiec 2013 - 13:37
Generalnie w USA za 1300 kupisz w zależności od kursu, tylko musisz mieć kogoś kto Ci to wyśle jako prezent. U nas pewnie byłoby to samo ale jak wiadomo dystrybutor mocno zawyża cenę żeby zarobić jak najwięcej.
Skoro w USA można kupić za 1300 to u nas powinna być za 1299 brutto. Mogłaby być taka cena jednak czemu nie zarobić sporo więcej jak się ma ten produkt jako jedyna firma w Polsce ? Marże gwarantowane na tego
typu produkty dla dystrybutorów to 30-40 % . W USA jest to w sklepie za 399 USD to pewnie sklepy w USA kupują HERO 3 BLACK za jakieś 299 USD z podatkami. Czyli Polski dystrybutor ma to za jakieś tysiąc złotych z
podatkami a skoro sklepy pchają to za sugerowane 1899 i mają na tym jakieś 20 % to kupują to pewnie za ok 1550 brutto, a więc polski dystrybutor na jednej kamerce ma ponad 500 zł . Faaaaajny biznes co ? Początkowo
cena na Hero 3 Black ustawiona była 1899 zł ale widać jak ciężko im to dystrybutorowi utrzymać w sklepach bo cena już spadła do ok 1720 zł. Na allegro można kupić ściągane z USA za 1480 ( jak widac ktoś sobie zarabia
prawie 150 zeta na kamerce ). Wiem jedno, na pewno nie opłaca się kupować w sklepie tak jak ja kupiłem. Hero 3 nie jest warta więcej niż 1200 zł jak na kamerkę zważywszy że nie ma wyświetlacza a jak już to trzeba
dopłacić do niego ponad 400 zł. Dlatego jest taka rozbieżność między kamerkami. Jest masa kamer która oferuje podobną jakość a kosztuje o wiele mniej.
Skoro w USA można kupić za 1300 to u nas powinna być za 1299 brutto. Mogłaby być taka cena jednak czemu nie zarobić sporo więcej jak się ma ten produkt jako jedyna firma w Polsce ? Marże gwarantowane na tego
typu produkty dla dystrybutorów to 30-40 % . W USA jest to w sklepie za 399 USD to pewnie sklepy w USA kupują HERO 3 BLACK za jakieś 299 USD z podatkami. Czyli Polski dystrybutor ma to za jakieś tysiąc złotych z
podatkami a skoro sklepy pchają to za sugerowane 1899 i mają na tym jakieś 20 % to kupują to pewnie za ok 1550 brutto, a więc polski dystrybutor na jednej kamerce ma ponad 500 zł . Faaaaajny biznes co ? Początkowo
cena na Hero 3 Black ustawiona była 1899 zł ale widać jak ciężko im to dystrybutorowi utrzymać w sklepach bo cena już spadła do ok 1720 zł. Na allegro można kupić ściągane z USA za 1480 ( jak widac ktoś sobie zarabia
prawie 150 zeta na kamerce ). Wiem jedno, na pewno nie opłaca się kupować w sklepie tak jak ja kupiłem. Hero 3 nie jest warta więcej niż 1200 zł jak na kamerkę zważywszy że nie ma wyświetlacza a jak już to trzeba
dopłacić do niego ponad 400 zł. Dlatego jest taka rozbieżność między kamerkami. Jest masa kamer która oferuje podobną jakość a kosztuje o wiele mniej.