Panowie, przeglądając oficjalny instagram GoPro Polska
zauwazyłem, że fotki są niesamowitej jakości - raczej nieosiągalne bez obróbki w programie graficznym (a może się myle?) Wiecie może czym oni je upiekszają? Bo zdaje mi się że sporo jest potraktowane jednym zestawem filtrów - troche hdr, troche zabawy na poziomach, światła i cienie. Jednak samo nasycenie kolorów oraz krystalicznie czysty obraz sprawiło że zacząlem się zastanawiać - czy takie fotki można GP zrobić? Sam fotografuje od prau lat dobrym sprzetem i wiem, że GP to nie aparat i cudów nie będzie, ale sami zerknijcie na foty na tym kanale - są naprawde piękne.
Tak wiem, dużo zależy od umiejętności - ale może ktoś wie jak oni dokładnie te foty ulepszają?
GP4 - jak uzyskać takie fotki
Rozpoczęty przez jerry46 , 11 lut 2016 11:08
Napisano 11 luty 2016 - 11:08
Napisano 11 luty 2016 - 13:34
Na wielu fotkach widać że nie są ostre itp
Dokładnie! Mi też foty za bardzo nie wychodziły z GoPro, ale doczytałem, że najlepiej robić na time laps. Chyba to prawda bo zwalniając migawkę kiedy kamerka jest w obudowie (silne naciśnięcie) zawsze się coś tam poruszy. Testnąłem sobie na time laps i rzeczywiście jest lepiej Ale i tak d* nie rwie. Do zdjęć tylko lustro!
Napisano 11 luty 2016 - 14:56
jacqu1916 mam pytanie - jak udaje Ci się uchwycić na fotach tak ładne niebo? i na ile jest to kwestia wyciągnięcia tego w lightroomie?
Widzę że stosujesz coś ala hdry - ale czy w GP da radę korzystając z protune uzyskać dobre rezultaty zmieniając EV w postprodukcji?
Napisano 11 luty 2016 - 18:57
Widać u ciebie w rogach zdjęcia ramkę filtra polaryzacyjnego? U mnie jest widoczny i muszę obcinać.Jest to podciągane w lightroomie
Ev lekko zmniejszam ale to wszystko zależy od zdjęcia
Teraz mam już filtr polaryzacyjny więc będzie łatwiej
Wszystko się da
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Napisano 30 maj 2016 - 11:46
pobawilem sie z gp4 black ponad miesiąc i mimo robienia wielu fot (tryb photo) u mnie lepszej jakości wychodzą wyciągniete klatki z filmów nagranych w full hd w 50klatkach.
nie wiem czemu ale nawet przy bardzo dobrej pogodzie w sloneczny dzien, przy ustawieniu na statywie foty wychodza bardzo mdle - lekko przymglone, bez soczystosci obrazu jaki mam w filmach. ratuje je obrobka w photoshopie ale nie o to chodzi.
macie tak samo? do tego czy mozna jakos zmienic format zdjęć aby robił w panoramie a nie w kwadracie na max mp?
ew. czy znacie programik ktory zapisaywal by z automatu klatki z filmu co np. 1/10s?
Wróć do GoPro Hero4 · Następny nieczytany temat →