Jest może ktoś kto posiada chińską kamerkę Amkov 7000s ? Od kilku dni jestem jej użytkownikiem. Decyzję o zakupie podjąłem głównie dzięki filmikom/testom dostępnym na YT. Wybierałem pomiędzy Xiaomi, Sjcam a Amkovem. Poszukuję sprawdzonych zamienników baterii oraz ładowarki sieciowej - ktoś coś podpowie ?
Napisano 16 luty 2016 - 16:50
Mogles zalozyc wczesniej tematy i spytac tutaj jaka kamere, kto poleca przed jej zakupem . Z tego co widze, to mocowania i inne jak do gopro jedynie obudowa moze sie troche roznic wielkoscia, poza tym praktycznie to samo. Co do baterii to niech sie ktos jeszcze wypowie, ale zgaduje, ze to samo co w gopro, jesli tak to polecam KingMa
ps. czym sie kierowales przy wyborze, ze kupiles akurat Amkova? pamietaj o tym, ze jak ktos porownuje na youtube dwa filmiki np Amkov 7000s vs gopro i wstawia filmik 720p to takie porownanie jest troche z dupy w tej rozdzielczosci wg mnie
Napisano 16 luty 2016 - 17:40
Hej,
Odnośnie mocowań, wydaje mi się, że są takie same. Dokupowałem kilka akcesoriów, zamienników, dla GP 3/4 i wczoraj je sprawdzałem, są ok. Bateria jaka jest wykorzystana w Amkov 7000s jest taka sama jak do GP4, w związku z tym poszukuję sprawdzonych zamienników i rozumie, ze KingMa się sprawdzą - dzięki za podpowiedź Przy wyborze kamerki kierowałem się ceną, stopniem ostrości, barwami itp. Przetrzepałem internet i porównałem filmiki tylko w jakości 1080 kilku modeli, kilku producentów. Przyznaję, że ciężko znaleźć filmiki które odzwierciedlają faktyczną jakość nagrywania.
Mam nagrany pierwszy krótki, testowy filmik na podwórku, przy zachmurzonej pogodzie. Mam też nagranie z samochodu jako kamerka samochodowa, tuż przed zachodem słońca, w okolicach godziny 17. W razie potrzeby postaram się je udostępnić, w jakiś sposób, raczej nie na YT. Na polskich forach nie znalazłem żadnej opinii na jej temat.. ryzyk fizyk
Odnośnie mocowań, wydaje mi się, że są takie same. Dokupowałem kilka akcesoriów, zamienników, dla GP 3/4 i wczoraj je sprawdzałem, są ok. Bateria jaka jest wykorzystana w Amkov 7000s jest taka sama jak do GP4, w związku z tym poszukuję sprawdzonych zamienników i rozumie, ze KingMa się sprawdzą - dzięki za podpowiedź Przy wyborze kamerki kierowałem się ceną, stopniem ostrości, barwami itp. Przetrzepałem internet i porównałem filmiki tylko w jakości 1080 kilku modeli, kilku producentów. Przyznaję, że ciężko znaleźć filmiki które odzwierciedlają faktyczną jakość nagrywania.
Mam nagrany pierwszy krótki, testowy filmik na podwórku, przy zachmurzonej pogodzie. Mam też nagranie z samochodu jako kamerka samochodowa, tuż przed zachodem słońca, w okolicach godziny 17. W razie potrzeby postaram się je udostępnić, w jakiś sposób, raczej nie na YT. Na polskich forach nie znalazłem żadnej opinii na jej temat.. ryzyk fizyk
Napisano 16 luty 2016 - 18:40
No wlasnie tez troche malo info znalazlem, chyba najnowszy chinczyk ;p. Pytalem dlatego, bo ja bym wolal sprawdzone xiaomi yi, jest calkiem popularne i warte swojej ceny jakbym mial kupowac druga kamerke jako dodatkowa to bralbym wlasnie xiaomi. Mam GP4, dokupilem 4 baterie kingma i polecam
Napisano 16 luty 2016 - 20:05
Chińczyk wyskoczył prawdopodobnie w styczniu Z firmware 1.0, do tej pory wypuścili już firmware 1.03 i 1.04. Wczoraj właśnie zaktualizowałem chociaż nie wiem jakie fixy wprowadzili. Co do ceny, trafiłem ją na gearbeast w promocji, za 83$. Linki do filmów mogę podrzucić na priva, z tego względu, że wrzuciłem na prywatny, mały serwerek na którym mam limity na transfery.
Tutaj jakiś Włoch porównuje Amkova 7000 z Xiaomi
na YT trzeba wpisywać różne frazy na przemian, żeby zwiększyć zakres wyszukiwania, np. "amkov 7000s" lub "amk7000s"
Czekam na słoneczne dni żeby sprawdzić co oferuje przy konkretniejszych warunkach, na chwilę obecną non stop mam pochmurnie i deszczowo :/
Tutaj jakiś Włoch porównuje Amkova 7000 z Xiaomi
na YT trzeba wpisywać różne frazy na przemian, żeby zwiększyć zakres wyszukiwania, np. "amkov 7000s" lub "amk7000s"
Czekam na słoneczne dni żeby sprawdzić co oferuje przy konkretniejszych warunkach, na chwilę obecną non stop mam pochmurnie i deszczowo :/
Napisano 17 luty 2016 - 06:52
Sugerując się tym porównaniem to wydaje mi się że AMKOV jest bardziej ostry i ma lepsze kolory, z drugiej strony Xaomi jest już jakiś czas na rynku i wyrobiło już sobie markę, miejmy nadzieję że twoja kamera będzie służyła długo i bezawaryjnie i że będziesz z niej zadowolony.
Mój kanał na
Napisano 17 luty 2016 - 15:19
Patrząc na obydwa filmiki odnoszę wrażenie ze to jednak Xiaomi ma lepszy obraz,lecz to moje zdanie i być może się mylę. Ja osobiście wybrał bym Xiaomi Yi dlatego że jest to znana marka na rynku kamer POV, wolał bym chyba nie ryzykować zakupu nie sprawdzonego sprzętu.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
- alfak123 lubi to
Mój kanał na
Napisano 17 luty 2016 - 19:38
inna sprawa ze co film to inaczej to wyglada
Fakt, co film to inaczej. Jeden to 1080p okrojony przez YT (Amkov), drugi 1080p60f wrzucony na YT strumieniowo (Xiaomi). W przypadku, poniżej, będzie odwrotnie, dodatkowo jeden w ruchu z bliskim kadrem bez antishocka i z łapki, drugi kręcony głownie ze statywu lub łapka z antishockiem, kolejna kwestia to ustawienia i warunki..
Wałkować temat można dalej ale to może założyć temat typu 'amkov vs. xiaomi'
Wracając do tematu baterii czyli takiej samej jak w Hero4 czyli AHDBT-401.. Dogrzebałem się, że z zamienników poleca się głównie:
- KingMa
- Newell
Są jeszcze jakieś opcje ? Macie może sprawdzone źródełka do zakupu w przystępnej cenie ?
Napisano 18 wrzesień 2016 - 11:32
Witam.
Zastanawiam się na zakupem kamerki Amkov AMK7000S , i tu zwracam się z prośbą do użytkowników tejże kamerki o spostrzeżenia i opinie.
Proszę o ewentualne sugestie jaką inną ( lepszą) kamerkę polecacie do powiedzmy 100$.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Wróć do Pozostałe · Następny nieczytany temat →