Witam Wszystkich
Piszę z problemem (mam nadzieję że niewielkim..) otóż problem polega na tym, że niedawno zakupiłem hero 4 black używkę.Kiedy zacząłem się bawić, co się okazało. Po nagraniu (w jakiejkolwiek rozdzielczości czy obojętnie jakiej ilości klatek) po podłączeniu kamery kablem usb do tv smart, telewizor widzi kamerę i pliki wideo jak i zdjęcia, z taką różnicą, że zdjęcia mogę otworzyć a wideo żadnego.. próbowałem na różnych telewizorach i nic się nie dzieje, czytałem na forum że ludzie mieli podobne problemy i ich rozwiązaniem była konwersja pliku jakimś tam programem, ale mnie bardziej interesuje czy jest możliwość zrobienia czegoś (nie wiem może jakieś ustawienia w samej kamerze) żeby normalnie można podpiąć. Dodam, że wcześniejsze kamery hero 2 i 3 normalnie działały pod tym telewizorem. (dla jasności w kamerze mam ustawionego PAL'a). Inni pisali też że podłączali kamerę przez hdmi (niestety nie sprawdziłem jeszcze, jutro kupię kabel i sprawdzę) ale piszę już dziś bo nie wiem czy to normalne objawy czy może ktoś mi sprzedał jakiś bubel. A 2 sprawa to czasami po podłączeniu do TV kamery na wyświetlaczu kamerki pojawia się bateryjka, że zaczyna się ładowanie i nie zawsze ale dość często kamera się zawiesza i pokazuje bateryjke np z 2 kreskami, po odłaczeniu od telewizora nie reaguje i pozostaje jedynie wyciągnięcie baterii i wsadzenie od nowa.. nie wiem o co chodzi, czy mam odesłać kamerę czy próbować coś działać. Jeżeli chodzi o filmiki czy zdjęcia to na komputerze działają bez żadnych poblemów.
Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc.
skoro już napisałem to zapytam, czy jest może jakas stronka gdzie po wpisaniu numeru seryjnego kamery można sprawdzić czy to oryginał czy nie?
Pozdrawiam