Witam, potrzebuję kamery sportowej która posłuży do nagrywania dwóch rzeczy: filmów fabularnych oraz nagrań ze spacerów. O ile ta druga funkcja jest easy i zakłada zwykłe przymocowanie kamery do jakiegoś kasku czy coś, o tyle ta pierwsza to jest spore wyzwanie. Zależy mi także na akcesoriach do owej kamery. Wydać na kamerę + akcesoria mogę ok. 1500 zł, w uzasadnionych przypadkach więcej.
Co potrzebuję?
- kamery zdolnej płynnie nagrywać w 24 i 48 k/s w jakości 780p
- mile widziana zmiana możliwości liczby klatek na s na niestandardową, np. 33, 36 itd.
- akcesoria; baaaardzo zależy mi na tym, aby mieć coś a'la maski, czyli mocowanie do kamery, które zapewniałoby jak najbardziej realistyczny widok z pierwszej osoby. Ważne też, by mocowanie to było niezawodne, bo osoba trzymająca kamerę będzie biegała, potykała się, skakała itd. No i przydatne będą także inne akcesoria w stylu klasycznego mocowania do hełmu itd.
- mile widziana możliwość zmiany innych ustawień technicznych kamery w polu za pomocą laptopa/smartfona/czegokolwiek
Jeżeli macie jakiś inny pomysł jak miast maski realistycznie imitować POV to piszcie. Nad akcesoriami (maska) też mogę niby popracować i samemu jakieś stworzyć, ale to kosztowne i niepewne... Jestem zielony w tym temacie, a zależy mi na tym zakupie. Pomożecie?