[rozwiązane] Dziwne zachowanie kamery - rozładowany backpack
Rozpoczęty przez Sebastian , 23 cze 2013 21:03
Napisano 23 czerwiec 2013 - 21:03
W dniu dzisiejszym zauważyłem ciekawy błąd jaki wcześniej u mnie nie wystąpił.
Kamera z dodatkową baterią. Sytuacja jest taka że bateria w kamerze jest w pełni naładowana natomiast w backapcku w pełni rozładowana (nawet wskaźnik się nie pojawia).
Animacja pokazująca ładowanie jest bezbłędna a przy tym jak wyłączam kamerę to ona się włącza po kilku sekundach sama.
]
Temat zgłosiłem do producenta i chcę tym razem ich utwierdzić że to backpacki powodują najwięcej problemów z kamerą
Kamera z dodatkową baterią. Sytuacja jest taka że bateria w kamerze jest w pełni naładowana natomiast w backapcku w pełni rozładowana (nawet wskaźnik się nie pojawia).
Animacja pokazująca ładowanie jest bezbłędna a przy tym jak wyłączam kamerę to ona się włącza po kilku sekundach sama.
]
Temat zgłosiłem do producenta i chcę tym razem ich utwierdzić że to backpacki powodują najwięcej problemów z kamerą
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 30 czerwiec 2013 - 09:51
U mnie ostatnio zrobiło się dokładnie to samo. Dodam, że kamerka, która spokojnie sobie leżała wyłączona, sama się włączyła i przeszła do "ładowania bezprzewodowego". Tak samo z samoczynnym włączaniem się kamerki. Po naładowaniu baterii i backpacka problemu nie zaobserwowałem.
Podziel się z nami odpowiedzią producenta, jeśli taka nadejdzie.
Podziel się z nami odpowiedzią producenta, jeśli taka nadejdzie.
Napisano 01 lipiec 2013 - 09:07
Otrzymałem info od producenta że nie wolno użytkować kamery z rozładowanym całkowicie bacpackiem bo wtedy własnie taka anomalia się zdarza. Nawet stwierdzili że taka informacja jest w dokumentacji ale nie sprawdzałem czy się faktycznie znajduję.
Naładowałem minimalnie bacpak i wszystko wróciło do normy.
Naładowałem minimalnie bacpak i wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam
Sebastian
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 27 sierpień 2013 - 21:40
Po update'cie softu do 3.0 problem sie nie pojawia. Kamera wlacza sie nawet z rozladowanym bacpac'iem.
Nie wiem ile testów wykonałes? . Ja od ponad dwóch miesięcy prawie codziennie rozmawiam z serwisem gopro i tak jak ja twierdzą że problem istnieje i zostanie może naprawiony kiedyś. Na pewno problem istnieje w dużej ilości baterii.
Wysyłane z mojego HTC One dual sim za pomocą Tapatalk 2
Pozdrawiam
Sebastian
Napisano 18 wrzesień 2013 - 04:04
Mam to samo, backapck nie ma nawet roku. Po podpięciu do kamery rozładowuje akumulator kamery. Próbowałem go naładować z ładowarki sieciowej, dwa dni leży pod prądem, więc pewnie padł. Zaskakuje , że tak szybko...
Podobny problem zauważył kolega, który nie aktualizował softu.
Podobny problem zauważył kolega, który nie aktualizował softu.
Napisano 18 wrzesień 2013 - 05:46
Ja właśnie jestem po wymianie na nowy ale efekt jest ten sam.
Drugi problem jaki jest to ze naładowany batterypack a dokładnie jego wskaźnik znika w oczach. Po kilku minutach nagrywania mam jedną kreskę, a gdy włączę kamerę ponownie mam już dwie kreski. W najbliższych dniach zrobię testy i opublikuje na forum
Drugi problem jaki jest to ze naładowany batterypack a dokładnie jego wskaźnik znika w oczach. Po kilku minutach nagrywania mam jedną kreskę, a gdy włączę kamerę ponownie mam już dwie kreski. W najbliższych dniach zrobię testy i opublikuje na forum
Pozdrawiam
Sebastian
Napisano 21 wrzesień 2013 - 07:48
Zauważyłem u siebie, że obudowa jest wypaczona, tak jakby wywaliło akumulator. W tym tygodniu wysyłam go do reklamacji.
Uploaded with
Edit.
Tydzień temu wysłałem go do serwisu, wraz z opisem problemu. Trochę się martwiłem, bo nie było żadnej odpowiedzi. Dzisiaj rano kurier przywiózł nowy, z informacją, że reklamację uwzględniono
Uploaded with
Edit.
Tydzień temu wysłałem go do serwisu, wraz z opisem problemu. Trochę się martwiłem, bo nie było żadnej odpowiedzi. Dzisiaj rano kurier przywiózł nowy, z informacją, że reklamację uwzględniono