Witam wszystkich!
Zdecydowałem się na kupno kamerki sportowej. Po dość sporym czasie poświęconym na odnalezienie dobrej kamerki w przystępnej cenie i wybór padł na SJCAM5000 lub SJCAM5000 + bądź też XBLITZ EXTREME II 4K.
Trochę się naoglądałem filmików porównujących 5000 i 5000+ i stwierdzam, że jakość wideo jest lepsza w 5000 bez plusa, kolory są bardziej nasycone, filmiki nagrane wieczorem są o niebo lepsze od nowszego modelu, z tym , że nie wiem do końca na ile mogę wierzyć Youtube, który może zjadać jakość, dlatego liczę na opinie osób które ten sprzęt posiadają. Wersja z plusem różni się także procesorem i o dziwo ma mniejszy wyświetlacz. Do stawki doszedł teź XBLITZ EXTREME II 4K (nie skusiło mnie 4k, bo wiem, że to chwyt marketingowy). Jakość jak najbardziej mnie zadowala, do zestawu tak jak w przypadku 5000/+ dodają mnóstwo akcesoriów .
Liczę na opinię osób, które bardziej znają się na parametrach, albo po prostu sprawdzały te kamery.
Cena jest w każdym z przypadków bardzo podobna, pozostaje kwestia jakości i "sprawdzalności". Oczekuje od Was drodzy forumowicze konkretnej odpowiedzi, która z tych kamer oferuje najlepszą jakość. A może zaproponujecie coś całkiem innego w podobnym przedziale cenowym? Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam!
Do gry wszedł jeszcze SJCAM5000X*