Powiem tak ciekawa koncepcja i sam nawet potrzebuje takiego rozwiązania! Ujęcia cudowne. Kurde nie wiem kiedy będę w 3city ale z chęcią bym to luknął na własne oczy!
Magnetyczne mocowanie kamery
Rozpoczęty przez PPG , 09 lip 2013 06:08
Napisano 05 wrzesień 2013 - 00:41
Hej!
Odtwarzam film na tablecie i nie wiem czy to wina sprzętu, ale film na scenach z mocowaniem magnetycznym wyraźnie mi klatkuje. Inne sceny z kasku są w porządku. Proszę o sprostowanie jeśli się mylę.
Czy magnes mógłby być przyczyną?
Obejrzałem filmik jeszcze raz i faktycznie dziwnie faluje. Moim zdaniem jednak przyczyną tego falowania jest ruch tego skrzydła ( nie wiem czy to jest skrzydło ale nie wiedziałem jak to napisać ) a nie działania magnesu.
Napisano 06 wrzesień 2013 - 09:06
Siemanka!
Film byl krecony w ustawieniu 1080/ 24 fps, sklejany prostym WinLivMovMaker spowolniony do 0,8 normalnego speeda.Skrzydlo moze dawac jakies ruchy, pracuje w powietrzu caly czas i kamera moze to zbierac. Nie mialem przy sobie pilota zeby poprobowac innych ustawien w czasie lotu. Po niedzieli bede testowal dzialanie wi-fi w otoczeniu magnesow.
Film byl krecony w ustawieniu 1080/ 24 fps, sklejany prostym WinLivMovMaker spowolniony do 0,8 normalnego speeda.Skrzydlo moze dawac jakies ruchy, pracuje w powietrzu caly czas i kamera moze to zbierac. Nie mialem przy sobie pilota zeby poprobowac innych ustawien w czasie lotu. Po niedzieli bede testowal dzialanie wi-fi w otoczeniu magnesow.
Napisano 08 wrzesień 2013 - 17:32
Te 24 fps to tylko chwilowka,obecny komp wiecej nie ciagnie, czekam na mocniejszego. Przy okazji, w telewizorze Samsung, gdy podlaczam przez USB film krecony w klatkazu wyzszym niz 24 fps wyskakuje komunikat ze kodek nieobslugiwany. Znacie jakies lekarstwo, jest mozliwosc aktualizacji, zmainy softa itepe?
Z gory dzieki za pomoc
Z gory dzieki za pomoc
Napisano 08 wrzesień 2013 - 18:01
Normalna sprawa tv samsunga po prostu nie obsługuje większego bitratu czy większej ilości klatek na sekundę. Jest to opisane w instrukcji obsługi telewizora! Wiem bo miałem taki sam problem z plikami mp4! Np u mnie nie odtworzy większego pliku MKV niż 720p! Ratunkiem jest tylko inna forma kompresji filmu.
Napisano 21 wrzesień 2013 - 22:03
Dorzucam jeszcze jeden filmik z ujeciami z magnetycznego mocowania.
Teraz pracuje nad chase cam do gopro 3. Kamera leci za pilotem, super ujecia a robi sie to z butelki po wodzie. Na YT sa filmiki instruktazowe. Moze ktos uzywa czegos takiego?
Poki co nie widze zadnego negatywnego wplywu magnesow na prace kamery i pilota.
Pozdro.
PPG
Teraz pracuje nad chase cam do gopro 3. Kamera leci za pilotem, super ujecia a robi sie to z butelki po wodzie. Na YT sa filmiki instruktazowe. Moze ktos uzywa czegos takiego?
Poki co nie widze zadnego negatywnego wplywu magnesow na prace kamery i pilota.
Pozdro.
PPG
Wróć do Akcesoria · Następny nieczytany temat →