Co się mogło stać ? Kamera się nie włącza
Rozpoczęty przez Radjola , 23 lip 2013 11:28
Napisano 23 lipiec 2013 - 11:28
Witam,
Mam taki problem - kamera się nie włącza. Kiedy podłączam w celu ładowania kablem USB do laptopa, dioda świeci się, ale myślę że akumulator się nie ładuje bo jest cały czas zimny. Ostatnio po 3 godzinnym ładowaniu próbowałam ją włączyć, ale się nie udało, a kiedy ponownie podłączyłam kabel USB żeby ładować, to dioda już się nie zaświeciła. Pomogło dopiero wyjęcie baterii i włożenie jej jeszcze raz. i znowu dioda się świeci, ale bateria się nie ładuje.... Kto ma jakiś pomysł co się mogło stać? Proszę o poradę jeśli ktoś potrafi. Kamerkę mam już rok i wcześniej nie miałam z nią problemów.
Mam taki problem - kamera się nie włącza. Kiedy podłączam w celu ładowania kablem USB do laptopa, dioda świeci się, ale myślę że akumulator się nie ładuje bo jest cały czas zimny. Ostatnio po 3 godzinnym ładowaniu próbowałam ją włączyć, ale się nie udało, a kiedy ponownie podłączyłam kabel USB żeby ładować, to dioda już się nie zaświeciła. Pomogło dopiero wyjęcie baterii i włożenie jej jeszcze raz. i znowu dioda się świeci, ale bateria się nie ładuje.... Kto ma jakiś pomysł co się mogło stać? Proszę o poradę jeśli ktoś potrafi. Kamerkę mam już rok i wcześniej nie miałam z nią problemów.
Napisano 23 lipiec 2013 - 15:31
Dodam jeszcze, że zostawiłam ją w stanie czuwania w szczelnej obudowie zamkniętą w kufrze na motocyklu przy temperaturze powietrza ponad 30 stopni na około 2 godz. Jak ją wyjęłam to była bardzo gorąca i od tego czasu właśnie te kłopoty się zaczęły. Niby nie ma możliwości żeby Kamerka się przegrzała, ale może bateria? Kto ma jakiś pomysł??? Co robić?
Napisano 24 lipiec 2013 - 10:32
Jeśli masz możliwość to pożycz od kogoś baterię i zobacz czy będzie chodziła na innej.
Jeśli nie, to niestety nie minie cię serwis. Mogły nadtopić się końcówki styków na płytce
Podejrzewam, że od temperatury padła bateria i nie zamyka obwodu. Kumpel też tak zrobił tylko przy pomocy piekarnika
Pozdrawiam
PS. Jak reaguje kamera na podłączenie do PC ?
Albo podłącz i spróbuj poruszać baterią lub ją wyjąć/wkładać
Jeśli nie, to niestety nie minie cię serwis. Mogły nadtopić się końcówki styków na płytce
Podejrzewam, że od temperatury padła bateria i nie zamyka obwodu. Kumpel też tak zrobił tylko przy pomocy piekarnika
Pozdrawiam
PS. Jak reaguje kamera na podłączenie do PC ?
Albo podłącz i spróbuj poruszać baterią lub ją wyjąć/wkładać
Napisano 23 czerwiec 2015 - 20:54
Moje Gopro hero 2 po dwoch latach uzytkowania nawalilo , nie wlaczalo sie i nie reagowalo na zadne przyciski (bateria OK). Wszystkie instrukcje wyszukane w internecie nie pomagaly.
Juz szukalem serwisu aby ja wyslac do naprawy.
I - zonk - eureka...
Przez przypadek wpadlem na trop , iz kamerka zaczyna reagowac na przycisk po przebywaniu w niskiej temperaturze.
Po paru godzinach w lodowce ( okolo 8 stopni C) kamerka zaczela funkcjonowac normalnie. Niestety po osiagnieciu temperatury pokojowej (22 stopnie) wracala do wczesniejszego stanu - czyli - brak reakcji na jakikolwiek przycisk.
Po przeanalizowaniu, doszedlem do wniosku, iz problem jest natury elektronicznej - kwestia tylko czy usterka mechaniczna czy programowa.
Podarzajac tym tropem, zrobilem aktualizacje softu (wczesniej mialem oryginalny) - bo tylko to moglem zrobic samodzielnie w domu.
Po aktualizacji, kamerka zaczela pracowac w kazdej temperaturze i wszystko dziala jak przed usterka
Nie jestem szpecem od kamer , ale wydaje mi sie, iz problem z wlaczeniem kamerki polegal na blednym ustawieniu temperatury zabezpieczajacej kamerke.
Prosciej mowiac - cos w sofcie sie popieprz..lo i zmienilo ustawienie termika - tak to sobie tlumacze.
Do tych co maja problem z wlaczeniem kamerki - testujcie i piszcie komentarze
(sorki - ale nie mam polskich znakow)
Napisano 04 grudzień 2015 - 22:25
jak robic itp : http://kamerypov.pl/...mware-30072013/ albo z strony gopro : http://gopro.com/update/hdhero2
Wróć do GoPro Hero2 · Następny nieczytany temat →