Filmy zacina przy odtwarzaniu
Rozpoczęty przez parttime , 23 sie 2013 15:01
Napisano 29 sierpień 2013 - 20:30
Nie ma standardowego rozwiązania wiec trzeba zacząć od początku. Najpierw bym zaczął czy ten sam film klatkuje na innym tv, na innym komputerze
Odtwarzalem fullhd na tv i nigdy nawet zwolnienia nie było. Nie dawno także 4k film odtwarzalem i tez nie zauważyłem żadnych problemów.
Wysyłane z mojego HTC One dual sim za pomocą Tapatalk 2
Odtwarzalem fullhd na tv i nigdy nawet zwolnienia nie było. Nie dawno także 4k film odtwarzalem i tez nie zauważyłem żadnych problemów.
Wysyłane z mojego HTC One dual sim za pomocą Tapatalk 2
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 01 wrzesień 2013 - 10:39
(...) ktos probował otworzyc to na fonie?
U mnie na telefonie "zrywa". Przypuszczam, że jest to spowodowane nagraniem filmu w 60FPS i po prostu urządzenie ma problem. Jako że jesteśmy w strefie PAL to nagranie w standardach powinno mieć 29.97FPS.
Link:
Chociaż przyznam, że takie zachowanie mnie dziwi...
Napisano 01 wrzesień 2013 - 10:51
Na jakim fonie to otwierałes?(...) ktos probował otworzyc to na fonie?
U mnie na telefonie "zrywa". Przypuszczam, że jest to spowodowane nagraniem filmu w 60FPS i po prostu urządzenie ma problem. Jako że jesteśmy w strefie PAL to nagranie w standardach powinno mieć 29.97FPS.
Link:
Chociaż przyznam, że takie zachowanie mnie dziwi...
Napisano 01 wrzesień 2013 - 11:21
(...)Teraz nagrałem film 30FPS i na SGS3 otwiera bez problemu ale wydaje mi sie ze jakosc gorsza czy to moze juz przewrazliwienie...
O ile dobrze pamiętam to jakość jest w tym przypadku dokładnie taka sama, tylko płynność inna, bo mniej klatek na sekundę. Kwestia przyzwyczajenia.
Jeśli chcesz dobrze poznać kamerkę polecam lekturę: .
Czyli miałem rację, że chodzi o prędkość FPS.
Ogólnie jeśli nie zamierzasz robić slow-motion to dobrze jest nagrywać w normalnej prędkości. Oczywiście to nie oznacza, że Twoje filmy są stracone. Może je przekodować na 30FPS.
Napisano 01 wrzesień 2013 - 11:27
Moze sprobuje przekodowac ale widzisz chlopakom otwiera normalnie z predkoscia 60FPS(...)Teraz nagrałem film 30FPS i na SGS3 otwiera bez problemu ale wydaje mi sie ze jakosc gorsza czy to moze juz przewrazliwienie...
O ile dobrze pamiętam to jakość jest w tym przypadku dokładnie taka sama, tylko płynność inna, bo mniej klatek na sekundę. Kwestia przyzwyczajenia.
Jeśli chcesz dobrze poznać kamerkę polecam lekturę: .
Czyli miałem rację, że chodzi o prędkość FPS.
Ogólnie jeśli nie zamierzasz robić slow-motion to dobrze jest nagrywać w normalnej prędkości. Oczywiście to nie oznacza, że Twoje filmy są stracone. Może je przekodować na 30FPS.
Napisano 31 maj 2014 - 23:25
Miałem podobny problem myślałem że to wina pliku czy też samej kamery choć jest nowa po wymianie
Otóż odinstalowałem wszystkie dziwne kodeki , flash playery , quicktime i tego typu rzeczy a zainstalowałem najnowszy pakiet kaza lite ze wszystkimi kodekami i hula aż miło !!! Do tego nowy player który również był w paczce.
Pozdrawiam
Napisano 01 czerwiec 2014 - 06:23
Nie ma w tym nic dziwnego. Mam już nie tak młodego della i przed konwersja filmy 1080/60 potrafią się przyciąć. To samo na samsung note 2, chociaż nie próbowałem instalować kodeków vlc. Na kompie odtwarzanie w vlc czasem pomaga ale to jest wina za słabego sprzętu. Sprawdzałem nagrania w wyższej jakości to oglądałem pokaz slajdów
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Wróć do Dyskusje ogólne o postprodukcji · Następny nieczytany temat →