Napisano 08 styczeń 2013 - 23:08
Napisano 16 styczeń 2013 - 20:57
Napisano 16 styczeń 2013 - 21:50
Napisano 17 styczeń 2013 - 08:14
Napisano 17 styczeń 2013 - 14:53
Napisano 21 styczeń 2013 - 02:11
Napisano 21 styczeń 2013 - 07:01
Napisano 22 styczeń 2013 - 09:52
Mam pytanie o ProTune.
Czy CineForm jest jedynym programem do obróbki plików ProTune?
Jak wszędzie czytam i sam zauważyłem jest to nędzne narzędzie, przynajmniej w wersji Free. Kupiłem Hero3 m.in. dla ProTune, uwierzyłem producentowi w super możliwości tego systemu, chcę z tego korzystać a od 2 miesięcy nie mogę dowiedzieć się dlaczego po konwersji do AVI lub MOV w oknie CineForm nie da się płynnie odtworzyć materiału rwie i klatkuje. Mało tego pliki bogatsze np z 48 Fps nawet przed konwersją (mp4) w oknie CineForm , klatkuje. Jak więc dokonywać zmiany w ProTune?
Ignoranci z FreeWay wszystko tłumaczą słabym sprzętem i kłamią w prywatnej korespondencji ze mną, że nikt nie ma kłopotów z CineForm Studio Free. Ignorują to, że w każdym innym odtwarzaczu wideo odtwarza wszystkie pliki wideo bez problemów nawet najcięższe i najbogatsze. Ostatnio nasz genialny dystrybutor FreeWay zasugerował mi bym nie używał CineForm bo to słaby program a jako alternatywę dał mi Pinnacle14 bo dowiedzieli się, że mam. Nawet nie mają pojęcia że ten program nie obsługuje ProTune!!! Żenujący goście!!!
Mam Lenovo Y730 Cor2Duo 2,4GHz, Radeon HD 3650, 4GB RAM.
Jak wam działa CineForm na Porównywalnym sprzęcie?
Inne programy do obróbki ProTune? Jakie?
Napisano 22 styczeń 2013 - 17:01
Napisano 27 styczeń 2013 - 11:08
Napisano 27 styczeń 2013 - 15:09
Jak mam nie obrażać jak w sposób orzydliwy kłamiecie tak w mailac prywatnych jak i na tym Forum. Jeżeli trzeba to mogę opublikować całą historię naszych kontaktów. Na wiele pytań uporczywie nie odpowiadaliście, dopiero moje inwektywy i upór skłaniał was do odpowiedzi. najczęściej jednak za 1 razem były ti odpowiedzi złe a zdażyło się nawet że po prostu kłamliwe jak z ładowarkami szybkimi gdzie odpowiedzieliście że mogą uszkodzić kamerę. Kilka maili póżniej wyparliście się tego tekstu i przytoczyliście tekst którego nigdy nie wysłaliście do mnie., Przede wszystkim bardzo proszę poraz kolejny nie obrażać naszej firmy i naszych pracowników. Szczególnie, że nigdy Pański mail nie został zignorowany i zawsze otrzymał Pan odpowiedz na pytania. Bardzo proszę o uwazne czytanie naszych maili zanim wyciągnie Pan niesłuszne wnioski... nigdy nie napisaliśmy, że do obróbki plików Protune jest potrzebny program CineForm. Producent też nigdzie tego nie pisze. Pliki video zapisane z włączoną funkcją Protune można obrabiać , poddawać korekcji, zmieniać kolory, nasycenie, jasność itp w każdym innym programie do obróbki video. Uparł się Pan , że koniecznie trzeba używać tego programu, a najwyraźniej nie działa on płynnie na Pańskim sprzęcie.
Napisano 28 styczeń 2013 - 18:36
A "Prawdomówni Inaczej" z FreeWay od 3 miesięcy wmawiają mi, że mam za słaby sprzęt i dlatego klatkuje w podglądzie po konwersji na AWI Kłamcy napisali mi (mogę opublikować maila od Oswalda z FreeWay jak się wyprą) Taki jak twój sprzęt przytaczali jako bezproblemowy do obsługi CineForm. Mam teraz dowód na to ze ci goście z FreeWay potrafią tylko kłamać. Ja myślę że problemy z CineForm i całe problemy z obróbką ProTune a nawet dostępem do wiedzy o tym systemie to nie żenada to kryminał. Zapłaciłem za sprzęt Hero3 wraz z dodatkami już ponad 3tyś i po 3 miesiącach nie mogę w pełni wykorzystać sprzętu. Już miałem kupować nowy komp ale skoro na i7 też wam klatkuje to nie tu prolem. dodam tylko ze klatkuje tylko na podglądzie ale potem tworzy prawidłowe Mp4.Co do ProTune to sie sie nie wypowiem, ale jak robię konwersje normalnego filmiku do .avi to na podgladzie tez mi klatkuje. Też uważam ze to żenada, ale cóż. Co do sprzętu to mam i7 2,2-3,1 Ghz GeForce 555M i tez 4GB zamknięte w dellu xps wiec no kurde nie ma możliwości żeby wina leżała po stronie sprzętu. To soft jest wadliwy
Napisano 28 styczeń 2013 - 19:05
Napisano 09 luty 2013 - 15:45
Dzięki że to napisałeś bo niektórzy nie wierzą mi jak piszę źle o dystrybutorze FreeWay. Ci goście przez 3 miesiące wmawiali mi, że to tylko ja mam problemy z CineForm. Chyba OSWALD (ale na pewno pracownik FreeWay) bezczelnie napisał mi, że testowali CineForm na różnych komputerach w FreeWay i wszystko jest OK.Jak byś kupił nowy komputer to by powiedzieli że wina sterowników.
Moim zdaniem Cineform jest mocno niedopracowany - wystarczy popatrzeć na naszym forum ile osób ma problemy, i na forach zagranicznych. GoPro powinno przynajmniej jakieś sprostowanie wypuścić odnośnie samego programu. Bo na razie to jest niczym wersja beta
Napisano 09 luty 2013 - 19:50
Napisano 10 luty 2013 - 12:37
Napisano 10 luty 2013 - 20:11
Napisano 11 luty 2013 - 17:46
Kompletnie i całkowicie się nie zgadzam! Mnie się wydaje że jak kogoś stać na kamerkę EXTREME za ponad 2tyś to raczej ma niezły komputer.Osoby mające problemy z obróbką powinny przedstawiać swój sprzęt na którym robią takie rzeczy. Wydajność sprzętu jest tu bardzo ważna.
Napisano 11 luty 2013 - 18:46
Żebyśmy się dobrze zrozumieli.Windows 7 32 bit
2 Gb RAM
Intel Pentium 4 CPU 3.2 Ghz
I tutaj zaskoczenie - działa...
Napisano 11 luty 2013 - 19:34