Ale dostawę którego modelu?
Na poważnie w H4 mogli by wrzucić kodek H265! Wtedy była by to nawet lepsza rewolucja niż procek oraz poprawiona jak zwykle optyka i jeszcze marketingowy szum . . .
Może jakaś powódź w Chinach była bo nie wierzę że zatrzymali produkcję. Każdy dzień sprzedaży kamery na świecie to kilka milionów i nikt by z takich pieniędzy nie zrezygnował. Po drugie producent musi mieć zapas starego modelu jeśli wyjdzie nowy z względu na wymiany, naprawy gwarancyjne.
Co do kodeka H265 nie ma dobrej obsługi w programach obsługi video. Nie jest po prostu dobrze zaimplementowany, nie zapominajmy że jest on w wersji beta jeszcze.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Cytat z artykułu ()
"Wystarczy zobaczyć, w co przed wejściem na giełdę (czy może dlaczego w ogóle zdecydowano się na to wejście) GoPro ogłosiło jako swój obecny priorytet. Nie rozwój samego sprzętu – ten jest pod wieloma względami już całkowicie wystarczający – a stworzenie lepszej platformy do obróbki, dystrybucji i dzielenia się mediami"
Nic Nowego nie wymyślą, będą gadać 50% szybsze WiFi, 20 klatek więcej w 4K
Pozdrawiam
Sebastian
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
podoba mi się!
kilka uwag:
1- bateria chyba od dołu bo jest klapka jakaś co już ktoś zauważył
2- jakis dodatkowy przycisk z w dolnym lewym rogu przy LCD (może ON/OFF LCD?)
3- jest złącze z tyłu na batery bacpack ale wtedy zasłonimy LCD, dziwnie przemyślana konstrukcja...
4- nie doczytałem się aby była stabilizacja
5- na stronie producenta wciąż widnieje 3+ a o 4 ani słowa więc raczej nie ma się co jarać że to co wyżej widzimy to właśnie wersja którą będzie można kupić ...
A mi oprócz tego że 80FPS jest w 1440 i poprawieniu wyświetlacza reszta nie podoba mi się w ogóle.
Wbudowany LCD to kompromitacja, po prostu będzie cięższa. Po drugie cena na pewno będzie wyższa ze względu na ten LCD, bo nie wierzę że będą sprzedawać za 1999 zł ( chciałbym się zdziwić ).
Następnie złączę zewnętrzne zostało więc jak zamontuję BacPac to LCD będzie bezużyteczny. No takie spostrzeżenia na początek.
No i fajnie że bluetooth jest
Pozdrawiam
Sebastian
tyle czekałem to i jeszcze trochę wytrzymam, byle by przed zimą
a może tym razem takie przecieki to celowe zagranie GoPro... w tym roku konkurencja jest ogromna i z roku na rok rośnie, i może to właśnie celowe by jeszcze powstrzymać przed zakupem konkurencyjnych kamer...
Dalej to stare GoPro z 30 fps w 4k! Większych zmian nie widzę! Lekki redesign i tyle. Nadal pozostaje przy swoim "Silver 1"! Choć akurat ekranem to bym nie pogardził! Pojawi się film promocyjny więc wszyscy i tak kupią nowe H4! Z drugiej strony z przyczyn osobistych nie używam obecnie tak często swojego Hero! Pomijajać fakt że nagrywają mnie inni
Bardziej ucieszyło by mnie dodanie nowego lekkiego kodowania które obecnie jest zaimplementowane tylko chyba w Samsungu NX1! Konkurencja mocno dała i daje czadu! Patrząc na ostatnie ruchy sony nie wiem czy aż tak praktycznie przekonało by mnie do siebie H4! Bardziej chodzi mi o cały ekosystem GP! Ale bądź co bądź jest ładna ta H4