Mocowanie na kasku
Rozpoczęty przez Filonnet , 29 gru 2012 10:51
Napisano 17 styczeń 2013 - 07:02
szkoda że dają tak mało tych uchwytów w zestawie bo te przylepce są jednorazowe :/
ja mam kask do crossa, snoowboardu więc przydało by sie sporo tych przylepców, uzywam tez kamery do paintballa, jazdy na rowerze i rolkach. Gdybym chciał kupować uchwyt do wszystkiego to trochę kaski trzeba wydać :/
czasem lepiej coś doroboć
ja mam kask do crossa, snoowboardu więc przydało by sie sporo tych przylepców, uzywam tez kamery do paintballa, jazdy na rowerze i rolkach. Gdybym chciał kupować uchwyt do wszystkiego to trochę kaski trzeba wydać :/
czasem lepiej coś doroboć
Napisano 24 styczeń 2013 - 22:31
Aby odtłuścić powierzchnię używamy albo spirytusu (nie wódka się nie nada - jest zanieczyszczona) lub benzyny ekstrakcyjnej (ewentualnie denaturat).
Niektórzy zalecają najpierw odtłuszczone miejsce ocieplić suszarką; samą naklejkę również podgrzać oraz po naklejeniu podgrzać całość - szkół jest wiele
Niektórzy zalecają najpierw odtłuszczone miejsce ocieplić suszarką; samą naklejkę również podgrzać oraz po naklejeniu podgrzać całość - szkół jest wiele
Napisano 30 marzec 2013 - 12:36
Powiem tak - u mnie jest zamontowana na przylepiec prosty na szczycie kasku, pomimo tego ze klej nie przylega na calej powierzchni kasku to trzyma jak jasna cholera i nigdy nie odpadl. Z rozenania wsrod moich znajomych wyszlo, ze tez nikomu nigdy nieodpadlo mocowoanie. Praktyka wiec mowi ze 10/10 kamer sie utrzyma Jednkaze nie wierze ze nikomu nie odpadla, wiesz zalezy tez czy ktos montujac postapil zgodnie z instrukcja, czy odtluscil powierchnie, odczekal 24 h itp.
Ja i cała ta moja twórczość
Napisano 31 marzec 2013 - 10:57
Racja, racja..
A przed zamontowaniem wystarczy odtłuścić (myślałem o benzynie ekstrakcyjnej) i potem kleić, tak? A też czytałem też o tym żeby robić to na ciepło, suszarką ogrzewać albo coś takiego. Mógłby ktoś proszę doradzić i powiedzieć o co z tym chodzi?
A przed zamontowaniem wystarczy odtłuścić (myślałem o benzynie ekstrakcyjnej) i potem kleić, tak? A też czytałem też o tym żeby robić to na ciepło, suszarką ogrzewać albo coś takiego. Mógłby ktoś proszę doradzić i powiedzieć o co z tym chodzi?
mati`` Sampler 2 !
Napisano 10 kwiecień 2013 - 09:38
Wie ktoś może jak zamocować GP na takim kasku (poniżej)?
Chodzi o to, że wszystkie powierzchnie są nierówne. Nawet z mocowaniem na paski nie będzie stabilnie.
Pomyślałem, że może na samym przodzie permanentnie przykleić uchwyt GP z przodu kasku, zaraz nad daszkiem, ale tam jest dziura i tylko krawędzie podstawki się mieszczą - musiałbym użyć mocnego kleju.
Jak sobie radzicie z takimi tematami?
Poniżej kask:
Chodzi o to, że wszystkie powierzchnie są nierówne. Nawet z mocowaniem na paski nie będzie stabilnie.
Pomyślałem, że może na samym przodzie permanentnie przykleić uchwyt GP z przodu kasku, zaraz nad daszkiem, ale tam jest dziura i tylko krawędzie podstawki się mieszczą - musiałbym użyć mocnego kleju.
Jak sobie radzicie z takimi tematami?
Poniżej kask: