Nie miałem w posiadaniu benzyny ekstrakcyjnej ale miałem denaturat i wyczyściłem, przykleiłem
Mocowanie na kasku
Rozpoczęty przez Filonnet , 29 gru 2012 10:51
Napisano 12 grudzień 2013 - 19:58
Na szmatkę dałem denaturat i tarłem kilka razy mocno później wysuszyłem suszarką dla pewności i przykleiłem, przywarło na całej powierzchni, jak odpadnie podczas jazdy to będzie znaczyło, że gdzieś błąd popełniłem jestem pozytywnie zaskoczony tą taśmą bo na drugim kasku przyklejałem płaski zaczep i odstawało w wielu miejscach ze względu na jakieś różne kształty na kasku ale docisnąłem i nigdzie nie ma przerw, całość przylga. Podgrzałem to wszystko suszarką według instrukcji. myślę, że będzie dobrze.
Napisano 15 grudzień 2013 - 09:43
Teraz czytam ze po przyklejone użyłeś suszarki? Suszarkę się używa tylko jak chcesz odkleić.
Jeśli chcesz zostawić take nie pełne przyleganie to zabezpiecz dodatkowo sznurkiem sobie sama kamerę (camera tethers)
Best regards
Sebastian
Jeśli chcesz zostawić take nie pełne przyleganie to zabezpiecz dodatkowo sznurkiem sobie sama kamerę (camera tethers)
Best regards
Sebastian
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 15 grudzień 2013 - 20:43
Czyli jest możliwość, że odpadnie?( dla testu wpiąłem do tego uchwytu kamerę i zostawiłem na cały dzień, nic się nie dzieje, łapałem też kamerę i samą kamerą trząsłem kask i też nic się nie stało ale wiadomo na stoku oddziałują niskie temperatury. Problem w tym, że camera tethers też ma płaski przylepiec a w w tym kasku płaski jak widać nie zdaje do końca egzaminu ale znalazłem rozwiązanie, sznurek poprowadzę do tego zaczepu na gogle co jest na kasku, tańsze praktycznie zerowe koszty i też bezpieczne.
Napisano 15 grudzień 2013 - 23:04
Powinno wytrzymać ale zawsze obawa jest i twój pomysł z sznurkiem jak najbardziej dobry.
Best regards
Sebastian
Best regards
Sebastian
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 26 grudzień 2014 - 12:32
A'propos zabezpieczenia linką. Gdzie najlepiej ją zaczepić zarówno od strony kamery jak i np. kasku? Posiadam sj4000 i nie wiem jak w gopro, ale u mnie najrozsądniej wydaje się to zrobić za zawias klapki (stalowy, solidny pręcik), ale na kasku to już nie bardzo mam pomysł...
Napisano 26 grudzień 2014 - 13:52
Dzięki Panowie, właśnie grzebiąc w sieci znalazłem to o czym pisze @D2idek, a odnośnie otworów wentylacyjnych to faktycznie jest to opcja. Przy okazji, muszę dokupić jeszcze podpory na kask i zastanawiam się czy iść w oryginały czy zamienniki (oczywiście tylko z taśmą 3M) też mogą być? Cena zamiennika trzykrotnie niższa, a różnica polega na tym, że oryginały są pełne, zamienniki zaś mają szczelinę pod prowadnicą. Ma to znaczenie czy niekoniecznie?