Mocowanie na kasku
Rozpoczęty przez Filonnet , 29 gru 2012 10:51
Napisano 21 październik 2013 - 15:56
A jak uważacie? Czy mocowanie wygląda na dobrze przyklejone ? Przejechałem się przed chwilą trochę, prędkość tak do 100km/h i nie odpadło, chciałem zabezpieczyć smyczą ale nie mam jej jak zamontować. Kiedyś pewnie zamontuje camera tether dla pewności ale myślicie że jest ok i będzie ?
Zapraszam na mój kanał Youtube Subskrypujcie i oglądajcie filmy
Napisano 21 październik 2013 - 16:27
szkoda że dają tak mało tych uchwytów w zestawie bo te przylepce są jednorazowe :/
ja mam kask do crossa, snoowboardu więc przydało by sie sporo tych przylepców, uzywam tez kamery do paintballa, jazdy na rowerze i rolkach. Gdybym chciał kupować uchwyt do wszystkiego to trochę kaski trzeba wydać :/
czasem lepiej coś doroboć
Jednorazowe? jak odpadnie to mozna odkleić naklejke suszarką, kupić taśme i wkleić tam w sumie. Albo kupić podróby mocowań do GoPro - tak jak ja zrobiłem (2x płaskie, 2x zaokrąglone, 5 przegubów, opaska na ramie, mocowanie do rurek) za 74 złociszy
Napisano 23 listopad 2013 - 20:37
Na wstępnie chciałbym przywitać się ze wszystkimi
Jestem nowym użytkownikiem kamery GoPro Hero3. Zakupione głównie w celu nagrywania materiałów z wypadów narciarskich. No i tu napotkałem na pierwszy kłopot. Otóż kask, który obecnie używam ma dosyć felerny pasek na samym środku i jest on na tyle wąski, że odpada na nim mocowanie.
Myślałem żeby przykleić maksymalnie blisko tego paska i zastosować krótki przegub, żeby kamera nie wystawała nadmiernie nad kask. Macie może inne, ciekawsze/bardziej użyteczne rozwiązania?
Załączone pliki
Napisano 23 listopad 2013 - 21:13
Na zdjęciu prezentuję ci kask jaki mam na rolki, ponieważ ten na narty mam w piwnicy ale uchwyt jeden mam z przodu tak jak tu
przepraszam ale img nie działa więc masz linki
kask150.jpg:
a drugi mam tak jak na zdjęciu mojego taty.
GOPR0010.JPG:
Z przodu dobre ujęcia przed Tobą co się dzieje, także używam ten uchwyt z przodu
W tym roku dodatkowo planuję użyć uchwyt z wysięgnikiem
Natomiast top montaż jest super jeśli często się schylasz w czasie jazdy i idealnie widać przód, ale nart jeśli zależy Ci nie zobaczysz.
Także top jest idealny do kręcenia z tyłu ujęć.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 24 listopad 2013 - 10:29
@mistzCK
Dzięki za rozwianie wątpliwości. Dokładnie o taki montaż mi chodzi. Skoro powierzchnia paska wystarczy do mocnego przylepienia to kamień z serca
@spietrza
Nie zależy mi jakoś specjalnie na widoku nart. Do tego planowałem zamontować jeden przylepiec z boku do butów, albo na zwykłe rzepy do nogi.
Opcja z wysięgnikiem też mega. Prześpię się z tym co wysłałeś, bo na pierwszy raz chciałbym mieć jak najwięcej różnych ujęć, żeby mieć z czego wybierać przy montażu filmu.
Napisano 24 listopad 2013 - 18:51
Na butach nie montuj bo będziesz miał za duże drgania. Na narcie z przodu jest super ale trzeba pilnować kamery.
Z boku jak motocykliści tez fajnie.
Wysyłane z mojego HTC One dual sim za pomocą Tapatalk 2
Z boku jak motocykliści tez fajnie.
Wysyłane z mojego HTC One dual sim za pomocą Tapatalk 2
Pozdrawiam
Sebastian
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 24 listopad 2013 - 20:42
ja na kasku mam tak:
Myślę, że na zimę idealne są: szelki, wysięgnik oraz kask. Płaskie mocowanie na nartach odpada ze względu na duże drgania chyba ze blisko buta będzie ale to też kijowe ujęcie. Z Szelek na ramię albo na nogę też odpada, za duże drgania Najlepiej mieć kilka GoPro, kilka ziomków i nagrywać wszystko
Napisano 12 grudzień 2013 - 12:49
Najpierw musisz sprawdzić czy nie wywietrzał metodą doustną.
tu przepis:
Pozdrawiam
Max mogę 80% sprawdzić
Ja używałem izopripanolu ładnie odtłuszcza i momentalnie paruje
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Kupie to w markecie? bo jeśli nie polecacie salicylowego to kupię coś innego
Napisano 12 grudzień 2013 - 17:59
Pewnie że nie. Na watę lub szmatkę czyścisz i masz pewne że jest czyściutko.
Robię tak od kilku miesięcy na samochodzie i kaskach kilku sprawdzałem. Żadnych kolorów nie traci, a mam kaski zielone jaskrawe lub czerwone.
Pozdrawiam
Sebastian