Mocowanie na kasku
Rozpoczęty przez Filonnet , 29 gru 2012 10:51
Napisano 11 kwiecień 2013 - 14:18
Bo i tak potrzebuje drugiego kasku w góry i do innych zadań Tak wiec było by to sensowne rozwiązanie. A widząc po cenie Lazerowskiego rozwiązania samo mocowanko do kasku (sensu stricte rowerowego klasycznego ze tak to ujmę) może kosztować tyle ile ten kask
Napisano 11 kwiecień 2013 - 14:33
Bo i tak potrzebuje drugiego kasku w góry i do innych zadań Tak wiec było by to sensowne rozwiązanie. A widząc po cenie Lazerowskiego rozwiązania samo mocowanko do kasku (sensu stricte rowerowego klasycznego ze tak to ujmę) może kosztować tyle ile ten kask
Tylko ten kask jezeli na rower to straszne kowadlo Chyba ze na bmx/dirt
Ja i cała ta moja twórczość
Napisano 16 kwiecień 2013 - 17:01
Przetestowałem dziś oryginalne mocowanie do kasku rowerowego (GoPro). Pomimo dziwnego kształtu kasku mocowanie leży b. stabilnie i idealnie.
O wiele lepiej niż zamienniki, które można zakupić na allegro.
Problem się rozwiązał. Czekam jeszcze tylko na mocowanie do roweru i można kręcić.
O wiele lepiej niż zamienniki, które można zakupić na allegro.
Problem się rozwiązał. Czekam jeszcze tylko na mocowanie do roweru i można kręcić.
Napisano 11 maj 2013 - 16:39
Tak chyba zrobię, z boku jakoś nie podoba mi się (prędzej strąciłbym ją podczas jazdy).
Musiałbyś chyba drugim motocyklem w nią uderzyć, żeby odpadła. Pamiętam jak próbowałem odkleić bez użycia suszarki przylepa od Contoura, to bez płaskiego wkrętaka się nie obyło Teraz mam przylep na boku i na górze kasku. Jedno i drugie miejsce jest mega stabilne i nie ma mowy o chęci opuszczenia tego miejsca. Jeżeli masz jakieś obawy, to możesz użyć akcesoryjnych linek zabezpieczających.
Napisano 30 maj 2013 - 08:20
Widziałem ten sposób montażu i osobiście jak miał bym montować to tylko na szczęce. Moim zdaniem najlepsza opcja na dobre ujęcia. Na filmie promującym GoPro Hero3 jest kilka scen na motorach. Jeden z tych motocyklistów ma kamerę na szczęce. Pooglądaj sobie to może coś tam wyłapiesz jakieś sceny.
Be a HERO.
MacBook Air/ Dji Phantom 2/ Zenmuse H3-3D/ full FPV