OK! Jak się tylko obrobię to zrobię fotki. Nie musiałem nic montować. Aku żelowe z odpowiednim gniazdkiem miałem od innych sprzętów, wtyk zapalniczkowy z gniazdem na USB miałem też leżeć - dodali w komplecie - nawet nie wiem do czegoJedyna umiejętność to podłączenie biegunów aku do przenośnego gniazdka samochodowego do którego wkładasz potem przejściówkę. To rozwiązanie to tylko jeżeli ma się czas na ładowanie, albo jak w moim przypadku na dłuuugie Time Lapsy.
Ja będziesz cos montował,zdaj na forum relacje,super by bylo gdyby ze zdjeciami. Takie ulepszenia mile widziane w dziale Porady, triki, ulepszenia - wszytskie modele.
Co do dyskusji - fakt bateria nie jest mocna strona kamery. Sprawdze jutro jak wyglada sprawa po aktualizaccji i podziele sie spostrzezeniami.
Akumulator w Black ile wam trzyma?
Rozpoczęty przez mariograf , 04 sty 2013 20:37
Napisano 06 styczeń 2013 - 19:54
Napisano 10 styczeń 2013 - 19:26
Ja również mam zamiar kupić dwie. Zastanawiałem się nad bacpac'iem ale cena - co najmniej przesadzona...
Niby facet na allegro daje pół roku gwarancji. Myślę że to nie będzie jakaś mina. Bacpac powinien kosztować max 150zł - efekt jego działania to możliwość nagrywania drugie tyle... Co nie jest jakimś nadzwyczajnym osiągnięciem - Już bym wolał aby był grubszy bacpac ale żeby bateria wystarczyła spokojnie na 3-4 godziny pracy ...
Niby facet na allegro daje pół roku gwarancji. Myślę że to nie będzie jakaś mina. Bacpac powinien kosztować max 150zł - efekt jego działania to możliwość nagrywania drugie tyle... Co nie jest jakimś nadzwyczajnym osiągnięciem - Już bym wolał aby był grubszy bacpac ale żeby bateria wystarczyła spokojnie na 3-4 godziny pracy ...
Napisano 16 styczeń 2013 - 23:03
Jestem z Wawy. Prosto z Chin zamawiałem już nie raz przy okazji moich różnych hobby. Sprzedawcy tam traktują klienta dużo lepiej niż w PL i idzie się z nimi fajnie dogadać. Z przesyłkami jest różnie, najkrócej czekałem 15dni, najdłużej 22. Zawsze mnie zastanawia jak coś jest za 10$ i ma darmową wysyłkę to nie wiem ile im zostaje. Ale tak rzeczywiście jest, wszystko wysyłają za darmo.
Napisano 27 styczeń 2013 - 19:42
Dlaczego Hero3 ładuje się tak długo? Ładowarką od Motoroli RAZR trwa to prawie 4h? Telefon ma 2x większą baterię i ta sama ładowarka ładuje go do full w 1h. W jakim celu GoPro w kamerze do sportów EX zaprojektowało tak długie ładowanie? To błąd czy jakaś dziwna polityka? Czy chodzi o to by każdy nosił w gaciach po kilka akumulatorów i Batery Packów? Na cholerę projektować miniaturową kamerę skoro trzeba do niej plecak z bateriami?
Mario
Napisano 28 styczeń 2013 - 06:57
Dlaczego Hero3 ładuje się tak długo? Ładowarką od Motoroli RAZR trwa to prawie 4h? Telefon ma 2x większą baterię i ta sama ładowarka ładuje go do full w 1h. W jakim celu GoPro w kamerze do sportów EX zaprojektowało tak długie ładowanie? To błąd czy jakaś dziwna polityka? Czy chodzi o to by każdy nosił w gaciach po kilka akumulatorów i Batery Packów? Na cholerę projektować miniaturową kamerę skoro trzeba do niej plecak z bateriami?
Oryginalna ładowarka ładuje w max 2 godziny do pełna a po 1 godzinie jest już jakieś 70% naładowane.
Napisano 28 styczeń 2013 - 16:48
No właśnie czy to nie jakaś paranoja ze ładowarka 1000mAh ładuje maleńkie aku od Hero3 aż 2h a ładowarka 750mAh ładuje dwa razy większy aku od telefonu w 1h To maleństwo z Hero3 powinno ładować się najdłużej w pół godziny. Niech kupią układ ładowania jak nie potrafią sami go zrobić. Tak w ogóle uważam że ta kamera powinna mieć baterię o wielkości co najmniej połowy samej kamery....całe plecy to powinna być bateriaOryginalna ładowarka ładuje w max 2 godziny do pełna a po 1 godzinie jest już jakieś 70% naładowane.
Mario
Napisano 30 styczeń 2013 - 12:07
U mnie bateria nagrała w jakości 720p 60fps = 70minut razem (7x10min), w jakości 1080p 50fps = 72minuty razem (7x10min, + 2min.) temperatura otoczenia 20st.
Bateria ładuje się przez komputer ok.130minut. Czy ktoś z Was korzysta z zestawu Wasabi (jak sprawują się te baterie i ładowarka jak długo ładuje)
Bateria ładuje się przez komputer ok.130minut. Czy ktoś z Was korzysta z zestawu Wasabi (jak sprawują się te baterie i ładowarka jak długo ładuje)
GO PRO 3 na razie poszło
Napisano 30 styczeń 2013 - 17:24
No to panowie rekord !!!
Zamówiłem baterie z ebay, darmowa wysyłka itd...
Dostałem informacje o wysyłce 23 stycznia.
Dzisiaj paczka doszła do do mnie !
Czyli 7 dni !
Niestety, ponieważ studiuję w Gdyni to będę miał okazje zdać relację w przyszłym tygodniu
Zamówiłem baterie z ebay, darmowa wysyłka itd...
Dostałem informacje o wysyłce 23 stycznia.
Dzisiaj paczka doszła do do mnie !
Czyli 7 dni !
Niestety, ponieważ studiuję w Gdyni to będę miał okazje zdać relację w przyszłym tygodniu