Nie widzisz okiem, ale w programie do edycji możesz zobaczyć lepszą jakość filmu.( oczywiście na skali ). Nasze oko nie jest tak aż zajebiste.
A po drugie większa ilość danych filmowych w bitrate pozwala na lepsze efekty w edycji.
Nie widzisz okiem, ale w programie do edycji możesz zobaczyć lepszą jakość filmu.( oczywiście na skali ). Nasze oko nie jest tak aż zajebiste.
A po drugie większa ilość danych filmowych w bitrate pozwala na lepsze efekty w edycji.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Będąc wcześniej nieco złośliwym miałem na myśli to, że w sposób w jaki zadałeś pytanie nie da się na nie moerytorycznie odpowiedzieć.
Wszystko zależy od tego jaki bitrate Cie interesuje i ile chcesz wydać PLNów.
Generalizując można jednak powiedzieć że im wyższej klasy karta tym lepszy bitrate. W którymś momencie jednak to założenie rozbije się o możlwości (ograniczenia) samej kamery.
Dodam jeszcze, że bitrate przy kilkusenkundowych nagraniach jest dużo wyższy i sięga na moich kartach do 50 tys kb/s.
Bimbak troszkę sie nie zgodzę. Gdzies tam wyżej jest napisane co moga np moje dwie karty (Kingston i Sandysk polecany przez GoPro) , a co może karta GoodRam która jest sporo tańsza od tych polecanych. Moim zdaniem super karty za super kasę dla tzw. onanistów sprzetowych.Czy prezentując fim ze swoich wyczynów znajomym najpierw odpalasz plik z danymi mowiac jaka to zajebista jakośc ? . Chyba nie .
Bimbak troszkę sie nie zgodzę. Gdzies tam wyżej jest napisane co moga np moje dwie karty (Kingston i Sandysk polecany przez GoPro) , a co może karta GoodRam która jest sporo tańsza od tych polecanych. Moim zdaniem super karty za super kasę dla tzw. onanistów sprzetowych.Czy prezentując fim ze swoich wyczynów znajomym najpierw odpalasz plik z danymi mowiac jaka to zajebista jakośc ? . Chyba nie .
ok, faktycznie może napisałem zbyt ogólnie.
Goodram kosztuje tyle samo jak nie wiecej co SanDisk Ultra w podobnej pojemności. Teraz na allegro w rozmiarze 32GB są jeszcze Toshiby w tym przedziale cenowy - myślę czy nie kupić zwyczajnie z ciekawości, bo i tak potrzebuję jeszcze kilka kart. Jeśli twój SanDisk to Extreme to faktycznie nie opłaca się przepłacać i wydać 2 razy więcej dla dodatkowych 5 tys kb/s.
Co to za model kingstona który pokazał Ci 45 kb/s?