Zależy do kamery oraz od ustawień oraz pewnie od tego co się nagrywa w sensie czy dużo szczegółów czy mało (moim zdaniem rozna sceneria wpływa na "wagę" pliku). Ale Ci wyżej maja racje, odpalasz kamerę i widzisz ile czasu masz do zapełnienia karty - nie liczy on baterii
W moim pytaniu chodziło mi głównie o rozmiar jakie zajmują pliki zapisane na karcie w czasie korzystania z kamery na jednym ładopwaniu. Po prostu zastanawiałem się czy jest w ogóle sens wydawania więcej kasy na karty większej pojemności jak 16GB (które mają tak naprawdę 15GB)
Ja co prawda nie korzystam z trybu powertune ale na jednej baterii tylko 2 razy udało mi się przekroczyć 14GB i to nieznacznie, nagrywając przejażdżkę motocyklem. Kamera nagrywała bez przerwy przez godzinę i kilkanaście minut, po czym się wyłączyła z braku prądu.
Krótko mówiąc jak nie mamy kamery na stałe podłączonej do zasilania zewnętrznego lub nie korzystamy z backpacka nie ma większego sensu kupować karty większej jak 16GB, przynajmniej do póki różnica w cenie przemawia na korzyść 2 kart 16GB vs 1 szt 32GB. Jeśli się coś zmieni i uda mi się jakimś cudem zobaczyć na wyświetlaczu kamery "FULL" to się pochwalę tutaj
Pozdrawiam