Cześć.
Z cyferek wygląda ciekawie. Karta grafiki budżetowa, ale z tego co znalazłem wspiera CUDA więc z SV będzie współdziałała dość dobrze.
Tak porównując np. do samochodów, nie jest to jakiś mercedes czy ferrari, ale dość porządny peugeot czy skoda.
Mam dość starego lapropa VAIO, ale to co mnie razi do tej pory laptopy nie mają rozdzielczości HD
Tu właśnie max 1600x900 i windows 8. Dwa mankamenty w dość porządnym sprzęcie. O ile windowsa można zawsze przeinstalować to z matrycą nie zrobi się nic.
Poszukaj czegoś z większą rozdziałkom. Ja widzę różnicę. Każdy chyba widzi. Zresztą nie widzę sensu nagrywać w 1080 żeby oglądać na laptopie w 900 WGA+.
RAMu starczy, procek dwu rdzeniowy (może znajdzie się 4 rdzeniowy w takiej cenie),
Mojemu ojcu poradziłem ten model
co prawda dołożyliśmy RAM i dysk SSD, ale możesz to zawsze dołożyć później. Ojciec nie dął się namówić na zmianę systemu na windows7 co Tobie radzę. Pojawiają się dość często problemy na widows 8 z programem od Sony a nagminnie z programem gopro.
Myślę, że będzie Pan zadowolony
Tego modelu jest kilka odmian tu z dotykiem. Mój ojciec ma 2 karty grafiki tu widzę zintegrowana intela. Ale wydajność podobna jak tej z twojego linka.
Pozdrawiam
[EDIT] Laptop ma ładny design, podświetlaną klawiaturę (jak się raz ma to później nie da się bez tego żyć), USB 3,0 (szybszy transfer plików) i lepsze standardy WiFi. Później (za 2 lata) dołożyłbym 2 kość RAM 8 GB, zakupił dysk SSD i ewentualnie dołożył grafikę z używanego podobnego modelu.