no to juz nie mam pomysłu jaki kupic zostaje mi tylko lenovo jak to jest fullhd
Laptop do obróbki
Rozpoczęty przez darek111 , 11 wrz 2014 17:53
Napisano 22 wrzesień 2014 - 18:51
Ten ma fajne cyferki do dokupienia windows
Tu jakiś powystawowy z niemiec
musiałbyś sobie dokupić paczkę naklejek na klawiaturę za 15 zł. Windows 8 angielski ale szybko zmienia się na PL.
Powystawowy
Mam 2 braci informatyków i szwagra. Bracia korzystają z dell i HP szwagier z MSI. chwali sobie że ponoć jest duża możliwość rozbudowy. Ponoć do pudełka można powkładać inną płytę główną karty grafiki itp.
MSI spytaj ile bez gratisów
Ja mam VAIO i następny nie kupie inny niż sony
Pozdrawiam
Napisano 27 wrzesień 2014 - 16:19
17 calowy ekran w notebooku to porażka, wtedy komputer przypomina mniejszy komputer stacjonarny.
Jeśli oprócz tego że chcesz obrabiać video będziesz z nim podróżował nie bierz nic więcej niż 15,4. W zupełności wystarczy a jeśli będziesz pracował stacjonarnie polecam podłączyć 23' pod notebook-a.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 28 wrzesień 2014 - 10:13
Miałem 15", teraz mam 17" i nie chciałbym mieć już nigdy mniejszego. Dla mnie mega komfort w pracy na takim ekranie. I przynajmniej raz na 2-3 dni z nim się przemieszczam i nie rozumiem z czym miałby być problem? Torba 3 cm większa niż od 15" i tyle. Niech sobie przypomina komputer stacjonarny. Kiedyś jak kupowałem Samsunga Galaxy S3 tuż po premierze, to się ze mnie śmiali, że telewizor w kieszeni noszę, bo był taki ogromny na tamte czasy, a teraz sami takie noszą, a ja nawet Note 3 bym mógł mieć, bo mega wygoda użytkowania, a kieszenie mam duże więc problemu z noszeniem też bym nie miał. No ale to kwestia gustu. Podjedź sobie do jakiegoś Media Markt, często można się pobawić laptopami na wystawie, to sobie sprawdzisz co wolisz.
Napisano 30 wrzesień 2014 - 14:41
Poszukałem popatrzyłem i nie widze przeciwwskazań co do wielkości może być 17:) jak i 15 Pogladałem laptopy i od razu wpadł mi w oko
tylko ma dwa rdzenie rozmumiem że lepszym wyborem byłoby kupienie czegoś z czterem? znalazłem tez kilka innych ale z rozdzielczością 1600x900 jest ich więcej i też zaczynam się kierować w kierunku tej rozdzielczości ze względu a wiekszy wybor w moim budżecie
Napisano 30 wrzesień 2014 - 19:13
Ja mam Asus n75sf i7 8GB Gtx555 2GB 128 SSD 640Hdd 17". Kupiłem go 2 lata temu i do tej pory jest mega szybki. Z win 8 nie jestem zadowolony. Ekran jest super i zastępuje wszystkie duże monitory. Wożę go głównie zawsze ze sobą, nie ma problemu. Problem jest z baterią. Moja już nie trzyma długo, ale nawet nowa nie trzymała więcej niż 2 godziny.
Napisano 01 październik 2014 - 17:58
Dla niektórych standardem jest praca na FullHD i nigdy nie zejdą niżej. Inni pracują na 2,4K i nigdy nie zejdą niżej.
Wszystko zależy od budżetu i zapotrzebowania ale w obróbce zdjęć czy filmów mieć FullHD to jak mieć mercedesa klasy S
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 02 październik 2014 - 12:16
pytam bo doczytałem że fullHD jest męczące dla oczu w warunkach innych niż obróbka filmów np pisanie przeglądanie netu ze wzgledu na małe literki itd i nawet po zmianie na 1600x900 obraz nie jest idealny. dlatego pomyslaem że lepiej kupić samo HD aby obraz był ok bez kombinowania z parametrami.
Kombinuje jak moge bo może ide w złym kierunku ale jakoś nie moge znaleśc w moim budżecie spełniającego wszystkie wskazane przez was parametry.
Napisano 02 październik 2014 - 13:24
No przecież już miałeś wybrany. Męczące dla oczu to jest w ogóle używanie komputera. A ci co piszą że 1080 jest gorsze niż 900 to chyba jakieś dzieci, albo komentarze sponsorowane. Zresztą co za różnica czy obrabiasz film czy oglądasz internet Korzystanie jest takie samo. Ani tu ani tu nie potrzeba fullHD. Głupio tylko nagrywać w full HD a oglądać na paździerzu.
Napisano 03 październik 2014 - 18:02
Zróbmy inaczej.
Napisz jaki masz budżet i czego potrzebujesz. Powinieneś już być zorientowany i wiedzieć czego chcesz a my postaramy się coś znaleźć.
Czy ma być nowy czy może być używka?
Pozdrawiam
Od początku budżet oscyluje w granicach 3000 tys max myslałem ze to wiadomo .Tylko nowy. Poszukuje czegoś z
-rozdzielczością 1920x1080, chyba ze nie znajde to 1600x900 ale tego chce uniknąć
-procesor i7 lub i5 zdaje się na znawców:)
-4 rdzenie , ( ale jak to nie będzie miało dużego znaczenia w grę wchodzą też 2, wiadomio czasami człowiek zagrałby w jakieś Call Of Duty:)
-karta dedykowana najlepiej NVIdia
-rozmiar 17 ( rozważam też 15 w ostatecznosći)
-koniecznie z systemem operacyjnym ( osobno wychodzi drożej)
-dysk twardy min 750gb ( jak sie da z mozliwością podpiecia kiedyś ssd)
-ram min 4gb ( z możliwością rozbudowania w póżniejszym terminie )
-matryca obojętnie jaka, używać go będe przeważnie w domu czasami do sprawdzenia aut przez Vaga
-taktowanie procesora wiadomo jak najwyższe z tego co wiem
- czytnik kart sd micro itd
-reszta typu dvd podświetlana klawiatura mile widziane:)
To tak w skrócie to czego potrzebuje tak jak pisałem laptop do obróbki filmów z wakacji z kamerki gopro, jak czas pozwoli jakaś gra przeglądanie netu jakiś film i tyle , Jeżeli są jakieś propozycje prosze o nie