już ten temat był poruszany. szukaj!
Napisano 22 kwiecień 2015 - 22:06
Bez kompa nie da rady bo jak? Przecież to oprogramowanie w kompie wykrywa podłączanie kamery i rozpoczyna import. Jedyne co można to np. wyjąć kartę i np .zgrać na część na telefon jeśli masz dużo miejsca. Jeśli obawiasz się o miejsce to po prostu zakup drugą kartę i problem z głowy
Subskrybuj mój kanał
Napisano 23 kwiecień 2015 - 05:21
Da się. Jest wątek nawet o tym jak to przeprowadzić. Telefon i karta jest wymagana lub oddzielny bank pamięci ale to już dodatkowe koszty
Jabadabadu
Jabadabadu
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 27 kwiecień 2015 - 13:16
Witam
Długo stałem przed wyborem co kupić.
Jako że mam też Lumixa FT5 to wiedziałem czego szukam i jakiej jakości ma to być.
W końcu wybrałem Hero 2014 bo:
* nie ma LCD
* ma obiektyw 170'
* mimo że bateria jest niewymienna to jej czas pracy "niszczy" konkurencje
* ostrość jest zawsze i wszędzie (brak AF i dobrze dobrana optyka procentuje)
* 720P Superview tak naprawdę wystarcza z górką (patrząc co yt robi z jakością filmów) jedyne co to 120FPS by się przydało.
* robi bardzo dobre zdjęcia (odpada zakup obiektywu do lustrzanki)
* lekka, dobrze wyważona
Taki plus/minus
* bardzo duża ingerencja softu kamery w nagrywany materiał, ale tak to jest jak się obraz HDR tworzy. Niestety jakość filmu na tym traci czasami.
Minusy też są niestety
* brak dobrej osłony na obiektyw
* brak mocowania smyczy
Podsumowując HIT
Napisano 27 kwiecień 2015 - 19:53
Osłona jest - w sensie dekielek jak nie używasz Mocowanie smyszy? Cchesz ją na szyi nosić? Tylko po co? Do pieszych wędrówek zakręcasz do monopoda i wio A jak jeździsz motorem czy rowerem to i tak większość czasu spędza na klacie lub kasku
Subskrybuj mój kanał
Napisano 28 kwiecień 2015 - 06:45
Osłony w zestawie nie ma, a to co można kupić to chyba po 10szt powinni sprzedawać bo zgubić bardzo łatwo. A co do "smyczy" faktycznie chodzi mi o zabezpieczenie linką czy jak to zwał. Lumix coś takiego ma i jest to bardzo przydatne w wodzie. Można pływać nie trzymając aparatu w ręku tylko mieć "zapięty" na nadgarstku.
Napisano 28 kwiecień 2015 - 11:58
Osłonka na obiektyw nie jest taka mała, bez przesady. W sieci jest poradnik jak zrobić zabezpieczenie linką do kamer Hero 3+, hero 4, mówię o nich bo Hero 2014 mają te same drzwiczki.
Edit
Nie mogłem się doszukać info odnośnie opcji Auto Low Light, a nie miałem okazji tego sprawdzić. Wiem, że jest w trybach 720 60fps i 720 60fps SV, ale czy również w 1080 30 fps? Ktoś wie, sprawdził?
Edit 2
Wyjaśniło się. Auto Low Light jest dostępne tylko od trybów 48 fps czyli 720 60fps i 720 60 SV
Subskrybuj mój kanał
Napisano 17 czerwiec 2015 - 18:59
Tak, wiem. Jednak dość ciężko jest znaleźć jakieś sensowne porówananie tych dwóch kamer side-by-side. Najfajniej gdyby ktoś był posiadaczem obu i opisał wrażenia, ale z tym to może być ciężko . Ogólnie odnoszę wydaje mi się, że obraz Hero 2014 jest ciut ostrzejszy.
Wróć do GoPro HERO 2014 · Następny nieczytany temat →
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: GoPro Hero, zdjęcia, filmy
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Hero4 →
Go pro 4 silver i jakość zdjęćNapisany przez pstanek , 14 lip 2015 zdjęcia, jakość
|
Gorący |
|
|
||
GoPro be a Hero → Akcesoria → Akcesoria →
StabCam – stabilizator mocowań GoProNapisany przez Bartq , 28 maj 2015 GoPro, GoPro Hero, stabilizator i 1 więcej |
|
|
|||
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Hero4 →
Możliwość wykonywanych zdjęć (Pole Widzenia) GoPro4Napisany przez Sikor , 25 kwi 2015 GoPro4, Photos, Zdjęcia
|
Gorący |
|
|
||
Oprogramowanie do kamer oraz edycji video → Aplikacje na komputer → GoPro Studio 2.0 →
Wstawianie zdjęć z lustrzanki i Photoshop.Napisany przez mariograf , 09 kwi 2015 zdjęcia, wstawianie |
|
|
|||
Forum → Śmietnik →
Zdjęcia podczas filmuNapisany przez gali , 12 lut 2015 zdjęcia, film, burst mode, seria |
|
|