kup z dx fatcata w sklepie eu i za tydzien poltora masz 1680mah za 35 zeta.sa tak faktycznie 10-15%mocniejsze od oryginalu jak jest cieplo, czasow nie podam bo bylo zimno w sylwestra jak im dalem popalic, 2,7/48 ale zdecydowanie dopiero wtedy byly mocniejsze niz oryginal.co zauwazylem mniej sie grzeja a to zdecydowanie i przy ladowaniu i nagrywaniu mi sie podoba
Zamienniki baterii do GoPro HERO4
Rozpoczęty przez Janusz , 13 paź 2014 18:09
Napisano 10 styczeń 2015 - 08:49
no jakos mam 2szt fatcata, 1680 mah moze i nie maja(tak jak kazde podroby i kingma tez nie ma pojemnosci z etykiety) ale fatcaty zdecydowanie dluzej trzymaja niz oryginalna bateria gopro.wg mnie realnie ma ten fatcat ok 1300-1400mah,testowalem osobiscie
- wodnik lubi to
Napisano 10 styczeń 2015 - 10:54
okolo 10 min mniej od oryginalu.za ta cene jest ok ale jak dodajesz doslownie 5zl masz fatcata ktory trzyma dluzej.ja dodalem te kilka zl i bardzo sie ciesze z decyzji,wczeniej anulujac zamowienia na kingma,bo te fatcaty pojawily sie dopiero jakis miesiac,poltora temu.wtedy robilem zakup,i nagle woow.szalu jednak nie ma jak z wszystkimi podrobami wiec na 1680mah nie liczcie, mierzylem jednak ktoregos dnia czas czuwania i fatcat wygral nad gopro,dokladniew minutach nie pamietam juz.po prostu ich uzywam i dalej sie nie interesuje.moge jednoznacznie powiedziec "polecam,zapomnij o drozyznie z allegro".co do bezpieczenstwa baterie te mniej sie u mnie grzeja niz oryginal,nie moga byc wiec niebezpieczne.z drugiej strony coto za roznica jaka jest nazwa tego, niech bedzie i mad dog, kingma i fatcat sa rownie idiotyczne a dzialaja,w nikonie mam 3szt newell i te tez sa o dziwo mocniejsze od nikonowskiego oryginalu(z tym wyjatkiem ze na obudowie napisano wrecz zanizona wartosc pojemnosci).wiem jednak ze newelle nawet o tej samej obudowie miewaja rozne chipy i nie chca czasem wspolpracowac mimo tego samego symbolu zamiennika(taka sytuacje spotkalem w nikonie,nie wiem jak z reszta ale czerwona lampke mi to wlaczylo)
Napisano 14 luty 2015 - 20:18
dam na pewno
kupiłem 3 szt fatcata nie robiłem jeszcze testu, ale zauważyłem że mniej się grzeją, na dniach nagram film z porównaniem to wrzucę
jeszcze jedno, mam 4 szt baterii i wydaje mi się że to chyba jednak za mało do H4B i chyba jeszcze ze 2 szt kupię, mam też bacpaca ale jednego przydałby sie jeszcze jeden
Napisano 15 luty 2015 - 11:33
Pytanko do Was, jeśli się przewinęło a nie znalazłem to przepraszam mianowicie czy można ładowarką od Iphone ładować baterie Newell? W opisie ładowarki jest napisane, że: prąd ładowania: 2x 4,35V 0.8A, Natomiast na ładowarce od Iphone jest napisane, że 1A i 5V. Rozwieje ktoś wątpliwości?