Zamienniki baterii do GoPro HERO4
Rozpoczęty przez Janusz , 13 paź 2014 18:09
Napisano 12 marzec 2015 - 08:55
Po co komentują osoby co im to nie potrzebne, to są rzeczy ważne, gdyby nie te osoby, które robią testy te osoby co tak narzekają nie wiedziałyby co z czym się je.
Mam taką prośbę jak już wszystko będzie sprawdzone to można zrobić podsumowanie na początku bądź na końcu posta jacqu1916?
Ja od siebie dziękuję za to za pracę oraz za wydanie pieniędzy, by przetestować i pokazać, mało jest takich osób.
Napisano 23 marzec 2015 - 11:22
Do mnie chyba dzis KingMa dojda ale z uwagi na fakt, ze odsylam rowniez dzis do freeway'a GP4S na wymiane, z uwagi na 'chopter issue',
sprawdze je sobie dopiero gdy dostane, zakladam, nowa, bez wad.
GoPro jest w transporcie ale chociaz moge zwazyc i zmierzyc to co mam.
KingMa wazy u mnie 1gr mniej niz oryginalna bateria GoPro AHDBT-401.
Mam wage kuchenna, zadne profi, Clatronica - raz oryginalna wazy 24 raz 23gr.
KingMa wazy raz 22 raz 23gr. Jednak w proporcjach: KM 22 do GP 23 badz KM 23 do GP 24gr.
Jesli zatem w opisie Ali jest 22,4gr zatem potwierdza sie. Generalnie 1gr mniej. Nie powinno byc zle zatem.
Zapakowane jest ladnie w etui plastikowe + kartonowe pudelko.
Kazda bateria oddzielnie, zamowilem 2. Lawarka duo, mala, ma realnie deklarowane 0,8A na wyjsciu.
Wymiary sa, poza brakiem zaokraglen w KingMa, identyczne, roznica jest doslownie dziesiatych czesci mm.
Napisano 27 marzec 2015 - 07:23
U mnie następujące wyniki (dwukrotne testy na różnych kartach);
Hero4 Silver
Soft v.2.0
LED/WiFi/Protune OFF
1080 SuperView 50FPS PAL
Oryginalna: 1 godz. 50 min. / 1 godz. 50 min.
Newell: 1 godz. 44 min oraz / 1 godz. 44 min.
Czekam na Fat Caty.
Ustawienia jak powyżej.
FatCat: 1 godz. 16 min.
Słabo.
Napisano 27 marzec 2015 - 22:29
Szkoda, ze dopiero teraz zobaczylem Wasza konfiguracje do testu, jutro moze odpale jeszcze raz, drugiego akusa KingMa wg powyszego configu.
Dzis w kazdym razie przy ustawieniach: WiFi - Off, Protune - On, 1080p, SuperView, 30fps, NTSC, 4 LED'y - On (heh), firmware v2.0 wyszlo: 1h59m. Wg tabelki producenta, oryginalny akus z wylaczonym WiFi i 1080p 30fps powinien dac 1h50m, zatem jest git. Juz jak je zobaczylem i zwazylem wiedzialem, ze bedzie dobrze, ale nie sadzilem, ze az tak.
No dobra, nie moglem sie powstrzymac i odpalilem kolejny test na drugim akusie KingMa, wg powyzszych ustawien, tj:
Hero4 Silver
Soft v.2.0
LED/WiFi/Protune OFF
1080 SuperView 50FPS PAL
wynik: 1h56m + ~1 minuty grzebania w ustawieniach na ekranie. Bomba.
Bardzo dobry zakup. Cale szczescie, ze olalem Newell'e, nad ktorymi sie zastanawialem a juz definitywnie, ze nie pakowalem sie w FatCat'y, skoro mowicie, ze taka padaka w ostatnich dostawach. Roznica w cenie praktycznie dwukrotna do Newell'i, 115zl + transport na allegro 2 akusy z ladowarka, a KingMa 16,79$, ok 63zl dalem na poczatku marca. Super. Rano sprawdze jeszcze wynik oryginalnych, usmieje sie jak wyjdzie mi gorszy wynik od KingMa.
Profilaktycznie, kupilem tu, niestety cena skoczyla o 3 dolce, ale w sumie i tak >=50zl do przodu wzgledem Newell'i z allegro:
Super tez, ze jest powtarzalnosc, 2 akusy dobre wyniki uzyskaly.
Za to troche jest slaby czas ladowania od zera akusa KingMa do full (w kazdym razie do diody zielonej, nie sprawdzalem A),
w ladowarce KingMa, 2h10m. Fakt, ze tylko 0,8A idzie.
Oryginalny akus GoPro wyszedl mi jakos absurdalnie na tych samych ustawieniach co powyzej: 2h16m:44s
Zaczynam sie zastanawiac czy fakt, ze pomiary robilem w nocy nie maja tu znaczenia. Tzn KingMa przy jakimkolwiek swietle bylo robione,
typu lampa, ale juz ten GoPro przy zupelniej ciemnicy przez wiekszosc czasu.
- dembol lubi to
Napisano 28 marzec 2015 - 11:25
No wlasnie, tez mnie to zastanawia.
Druga proba na powyzszych ustawieniach, w dzien, KingMa dal 1h54m, z ta roznica, ze wczoraj wyjmowalem naladowanego akusa
z ladowary i jechalem z testem a dzisiejszy akus byl naladowany ok 8h wczesniej. Choc nie wiem czy by to wplynelo na -5 minut.
Napisano 28 marzec 2015 - 15:19
1h59m wyszlo mi w 2 probie na oryginalnym, w dzien. Oczywiscie te czasy sa subiektywne i trudno o powtorzenie u innej osoby, kazdy inny obraz ma przed obiektywem, zakladam, ze im ciemniej tym faktycznie czas lepszy. Tak czy siak - zadowolony jestem z wynikow KingMa. Tyle z mojej strony.