Napisano 02 styczeń 2016 - 16:08
Xiaomi wygląda na papierze świetnie, zbiera też mnóstwo pozytywnych komentarzy w sieci. Ale ja mam uraz do chińskich odpowiedników GoPro (wiem że tu też wszystko chińskie) bo miałem przez krótki okres SJ 5000 WiFi (oryginał SJCAM) i straciłem mnóstwo nerwów przez ciągłe zawiechy i problemy z odczytem danych z dobrej karty. Kamerka żyła własnym życiem, jak się jej chciało udostępnić dane na na kartę to udostępniała, jak łapała focha to nic nie mogłem zrobić mimo najnowszego softu. Więc kupiłem Hero + Wifi a kamerkę oddałem siostrzeńcowi który zajechał ją w dwa tygodnie ( 5 latek rozebrał ją na części pierwsze bez pomocy żadnych narzędzi, przylepił sobie to co zostało z obiektywu do okularów i udawał robocopa ) Także do kupna mnie nie namówicie, zresztą nawet i tak gdyby była np. produkowana w Niemczech to i tak bym sobie odpuścił bo ma węższy kąt widzenia (155 v 170 GoPro). Wyższy model Gopro kiedyś sobie sprawię, ale jeszcze nie teraz bo jest za mała różnica między moim modelem a najnowszymi. Poczekam aż poprawią jakość w słabych warunkach (jaśniejszy obiektyw?) bo w słoneczny dzień dużej różnicy nie ma. No i poczekam jak 4K będzie takim standardem jak dziś FHD bo na razie sprzęt mnie ogranicza, a jakość nawet 920p. jest dla mnie na "teraz" wystarczająca. Poczekam aż z czasem wzrośnie mi apetyt na więcej, albo załapię bakcyla na poważnie, albo będę robił filmy raz do roku "do kotleta". Wracając do tematu to znalazłem a Aledrogo śrubki mocujące do Gimbala o dł. 3,4 cm i gdybym tak odczepił tylną klapkę to by dało się moją kamerę zamocować.
Tylko nie wiem czy będzie działać.
Napisano 03 styczeń 2016 - 11:39
Raczej nie da rady. Te śruby służą do montażu kamery z dodatkowym ekranem. Nie chodzi o długość śruby a raczej ich rozstaw i wyważenie samego gimbala. Można każdą płytkę przerobić tak, żeby się Hero zmieściło, gimbal wyważyć, ale nie ma sensu do kamery za 500 zł kupować gimbala za 1500.
Pozdrawiam
Napisano 03 styczeń 2016 - 12:29
No niestety tak to jest jak się kupuje kamerę, a dopiero potem patrzy się na akcesoria... Gdybym przebadał przed zakupem też rynek akcesoriów to pewnie zdecydowałbym się na Hero 4 Silver. Ale byłem pewien że GoPro to GoPro więc wszystko będzie pasować bez względu na model.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Napisano 03 styczeń 2016 - 14:21
1. W obu kamerach nie ma takiego katu widzenia, a zapewniam cie, ze nie rozróżniłbyś po samym koncie ze ci taki jest za mały.
2 W słabych warunkach kamery sportowe nigdy nie będą nagrywać dobrze, bo matryca o tak małym rozmiarze nigdy nie zapewni takiego obrazu jak Sony a7s ii.
3. Zanim 4k zastąpi 1080p minie jeszcze duuużo czasu, popatrz chociażby jak drogie kamery 4k a ile sprzęt który to obrobi/wyświetli.
4. Nie rozumiem ludzi którzy przez jeden zepsuty sprzęt mają uraz do końca życia, a tak w ogóle, skoro kamera była zepsuta, czemu jej nie reklamowałeś ?? Jeszcze jedno, kamery inne niż gopro to nie jej odpowiedniki, po prostu to inne kamery.
2 W słabych warunkach kamery sportowe nigdy nie będą nagrywać dobrze, bo matryca o tak małym rozmiarze nigdy nie zapewni takiego obrazu jak Sony a7s ii.
3. Zanim 4k zastąpi 1080p minie jeszcze duuużo czasu, popatrz chociażby jak drogie kamery 4k a ile sprzęt który to obrobi/wyświetli.
4. Nie rozumiem ludzi którzy przez jeden zepsuty sprzęt mają uraz do końca życia, a tak w ogóle, skoro kamera była zepsuta, czemu jej nie reklamowałeś ?? Jeszcze jedno, kamery inne niż gopro to nie jej odpowiedniki, po prostu to inne kamery.
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 04 styczeń 2016 - 13:58
Opinii nie znajdziesz nigdzie bo ten stabilizator dopiero będzie wysyłany do dystrybutorów, pisałem do sklepu gohero.pl, który w ofercie ma już opcje removu s1 ale same stabilizatory mają otrzymać dopiero w marcu. Też poluję na jakiś gimbal i czekam z niecierpliwością na testy pierwszych użytkowników. Zobaczymy czy to co jest na papierze przełoży się na użytkowanieNie chce zakładać nowego tematu, mam pytanie co sądzicie o steadycam jakieś opinie cokolwiek??
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Napisano 04 styczeń 2016 - 20:30
Jaka cena tego cuda?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Też jestem ciekaw czy już wiadomo coś o niej.
Dodatkowo mam takie pytanie, z racji tego że niedługo planuje zakup gimbala dokładnie modelu G4s naszło mnie pytanie czy da rade zamontować do tego setupu zewnętrzny mikrofon?
Napisano 09 styczeń 2016 - 23:47
Też jestem ciekaw czy już wiadomo coś o niej.
Dodatkowo mam takie pytanie, z racji tego że niedługo planuje zakup gimbala dokładnie modelu G4s naszło mnie pytanie czy da rade zamontować do tego setupu zewnętrzny mikrofon?
wątpię gdyż mikrofon doczepiany to dodatkowa waga, a gimbal jest wyważony pod u3manie gopro samej, ewentualnie z lcd lecz ten lcd jest z tyły, poszukaj kto to już przetestował, proponuje zagraniczne fora lub yt...
powolutku się ziemniaczki gotują...
Napisano 25 luty 2016 - 11:08
Teraz mi trochę pomogłeś, zamówiłem G4, czekam aż przyjdzie, pobawię się i coś napiszę z mych wrażeń!
New: kupione, odpalone, zaj****te! Pierwsze próby z córka bieganie, zabawy, ujęcia jak z filmu, następnie zabrałem do Londka, też wypasik, teraz czasu trzeba by coś posklejać z tego, a w przyszłości G4s się marzy tam już 360 stopni natomiast tego co już mam POLECAM!
Cześć!
Odświeżam temat. Przymierzam się do zakupu stabilizatora i na oku mam ten z poniższego linku. Czy Ty masz ten model:
Warto kupić ten sprzęt?
Jak się sprawuje, nie ma z nim jakiś problemów, usterek?
Bo z tego co czytam różnie to bywa z tym sprzętem.
Dlatego chce kupić w jakimś sprawdzonym sklepie z 2 letnią gwarancją.
p.s. Ktoś ma jakieś doświadczenia z powyżej podlinkowanym sklepem?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Napisano 01 marzec 2016 - 21:04
Cześć!
Odświeżam temat. Przymierzam się do zakupu stabilizatora i na oku mam ten z poniższego linku. Czy Ty masz ten model:
Warto kupić ten sprzęt?
Jak się sprawuje, nie ma z nim jakiś problemów, usterek?Bo z tego co czytam różnie to bywa z tym sprzętem.
Dlatego chce kupić w jakimś sprawdzonym sklepie z 2 letnią gwarancją.p.s. Ktoś ma jakieś doświadczenia z powyżej podlinkowanym sklepem?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Bardzo zadowolony jestem odkąd mam tego gimbala, jak widzę film nagrywany bez niego to aż mnie trafia ;/ oczywiście mowa o filmach "z rąsi". Ja czytałem 2-3 tygodnie zanim wybrałem ten model, mam już kilka miesięcy, a baterie ładowałem tylko raz, drugi zestaw jeszcze zapakowany. Dziś w związku z tym iż znowu promocja (raty payu 0% na wiadomym portalu) kupuje jego następce tzn g4s, a g4 będę wystawiał, może ktoś też skorzysta z tej promocji ;] Co do sklepu mogę Ci podać kto mi sprzedał tego g4 bo mieli najtaniej z pilotem co prawda pilot na kabelek, ale jest ;]
- Davvid lubi to
powolutku się ziemniaczki gotują...
Napisano 01 marzec 2016 - 21:56
Też myślę o G4S. Tylko widzę, że nie da się w nim zamontować GP4B + LCD. W G4 można było zastosować dłuższe śruby. W Nowym modelu mocowanie kamery jest inaczej rozwiązane i LCD odpada. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Polecacie jakiś konkretny sklep z G4S na allegro? Raty 0% kuszą
Wróć do Akcesoria · Następny nieczytany temat →
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: satbilziator, gopro
|
Giełda → Sprzedam →
[SPRZEDAM] GoPro Remote Control - pilot WiFiNapisany przez Chela , 19 kwi 2016 gopro, hero, remote control, wifi i 3 więcej |
|
|
||
|
Giełda → Sprzedam →
[sprzedam] Nowy oryginalny Steadicam Curve for GoProNapisany przez jacek00 , 05 kwi 2016 steadicam, curve, stabilizator i 1 więcej |
|
|
||
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Pozostałe video →
Jump Arena Poznań - GoProNapisany przez TAB , 22 mar 2016 jump, arena, poznań, gopro, pov i 2 więcej |
|
|
|||
Giełda → Sprzedam →
[SPRZEDAM] dual charger + 2 szt baterii do hero 4Napisany przez jacqu1916 , 21 mar 2016 hero4, ahdbt-401, gopro i 4 więcej |
|
|
|||
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Hero3+ →
nie działa połączenie z telefonem i z pilotemNapisany przez Dwayne , 14 mar 2016 gopro, niedziala, wifi, smartfon i 4 więcej |
|
|