GoPro dawało też nietypowe rozdzielczości 2.7 a jednak dawali, na to pozwala procek. 8K jak najbardziej powinno być i raczej będzie. Ja chciałbym, żeby był GPS do rejestracji tras tego mi brakuje. No i niezawodności, bo moja kamera jest po raz kolejny w serwisie.
GoPro Hero 5 - Temat zbiorczy (obecnie)
Rozpoczęty przez Michal , 31 mar 2015 23:47
Napisano 12 maj 2016 - 20:38
Dla większości użytkowników 4k to za dużo bo nie mają na czym montować oraz odtwarzać takich filmów. Osobiście wolałbym żeby GP5 miała maksymalnie 6k bo sam bym z tego chętnie korzystał a 8k tylko niepotrzebnie będzie podbijać cenę i pewnie będzie prawie bezużyteczne bo będzie miało 15fps.
Napisano 13 maj 2016 - 05:52
Dobra to wszystko to gdybanie. Sprawa jest obecnie o tyle ciekawa że pojawiło się Xiaomi Yi 2 z 4k za 1200zł. Generalnie to Hero 4 Black z ekranem dodatkowo ma żyroskop na pokładzie.
Oryginalnie kosztuje 199-299$ - oficjalna cena w pl 1200zł jak pisałem. I to jest akurat ruch firmy który może najmocniej uderzyć w GoPro. Pytanie o jakość obrazu itd. A faktycznie oto co dostajemy za taką cenę. Jak dla mnie osobiście "Nie warto wydawać więcej" Sorry to jednak nie lustrzanka. GoPro i tak ma masakryczną stopę zysku na jednej kamerce. Pomijam fakt że od premiery jej ostatnego cuda GoPro obniżyło cenę Session o 50% i też zarabia. Względem Xiaomi może wygrywać jedynie jakością, marką i ekosystemem.
Napisano 13 maj 2016 - 08:12
Mnie też interesuje wersja 2, tylko już z cena popłyneli. Przy wersji jeden niestety dla mnie jakość nagrań odpada są po prostu kiepskie w porównaniu z GoPro to ja już wole Sony kupić, dla mnie nagrania są ważne są na całe życie i muszę mieć dobrą jakość.
Chętnie bym wysłuchał co ma na pokładzie ten Xiaomi Yi 2 niestety nie zauważyłem GPS u niego ani jak ze stabilizacją.
Napisano 13 maj 2016 - 10:33
Koszty produkcji i tak nie są aż takie astronomiczne fabryka i tak ciągnie. Jeżeli chodzi o jakość hmm tutaj trzeba poczekać na mark hawk cam i jego porównania. Jeżeli GoPro i flagowe Black 5 bęzie kosztować 550$ to będzie to grubo ponad 2000zł to nie wróże jej sukcesu. Ale polska jest jedynie jednym z wielu runków choć nie docelowym. Cena i tak jest dobra entry hero czyli session to tylko 200zł mnie tak samo Sony ze swoim poprawionym as50. Dokładasz 200zł i masz 4k to już jest coś. Jest też ekran. No może brakować pilota ale też nie potrzebuje każdy. Cena jest dobra. A ja chciałbym by obniżyła jedynie koszta Hero 5. O ile GoPro wypuście H5 Silver takie jak obecny black to kupuje oczywiście z ekranem i za taką cenę jak xioami
Napisano 19 maj 2016 - 18:12
GoPro szykuje jakąś premierę podobno na jutro. Tzn są ruchy na rynku akcji a akcjonariusze obstawiają iż akcje pójdą w gorę.
GoPro 5 Silver - moim zdaniem będzie to coś na kształt Xiaomi Yi 4k - ekran i 4k na pokładzie. Wielce nie wykluczona taka sama kostkowa forma.
Napisano 20 maj 2016 - 16:49
Nic. Ale pojawił się Olympus Tracker i to przy obecnej specyfikacji pierwszy ko dla GoPro -> http://kamerypov.pl/...mpus-sport-cam/
Napisano 29 lipiec 2016 - 07:44
Tak ogólnie zero info!
Po za teoretyczną wyprzedażą zapasów magazynowych itd. I zapowiedzią że firma przygotowuje się sprzedaż w okresie przedsiątecznym. Jak już pisałem wiele razy premiera w okresie od września. Jak już czekałeś to czekaj. Alternatyw wielu nie masz.
Napisano 11 sierpień 2016 - 09:10
Zobacz teraz kamery różnią się praktycznie jedynie marką. Sony GPS, Garmin to samo. Bebechy niemal te same. Każda ma 4k - choć używają jej pewnie z 1% użytkowników albo i mniej! Nastąpiła standaryzacja specyfikacji niestety. Kiedyś GPS w Garminie to było to a dziś . . .
Ciekawe co Hero 5 będzie zawierać w swoich ficzerach. Swoją stroną ma być większa bateria ale o parę procent. Zastosowano zapewnię lepsze, nowsze bardziej energooszczędne bebechy.
Wróć do GoPro Hero5 · Następny nieczytany temat →