GoPro Hero 5 - Temat zbiorczy (obecnie)
Rozpoczęty przez Michal , 31 mar 2015 23:47
Napisano 11 sierpień 2016 - 21:14
A mam pytanie takie na co wam tak bardzo jest potrzebny gps ? Ciekawe ile razy bedziecie z niego korzystac . Widze ze teraz jest jakas moda lepiej miec niz nie miec a baterie bedzie zjadac nastepna jakas duperelka .
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Napisano 12 sierpień 2016 - 07:41
GPS mozna wył, po nastepne przydaje się na rower, samochód itd masz zarysowaną trasę cała po następne ja podróżuję i robie filmy i zdjęcia a gps pomaga mi gdzie byłem, mam tak w kamerze sony i w aplikacji od sony zajefajna sprawa widzę gdzie kręcony był film.
Napisano 12 sierpień 2016 - 08:46
Fajna sprawa ale ciekawe jak dokładny będzie ten GPS Bo to już nie co inna sprawa ale tutaj bardziej piję do swojej aktywności Więc nie bierzcie tego do siebie. Na poważnie to kolejny ficzer który sprzedaje produkt. Ale na tym polega marketing. W sumie lepiej mieć niż nie mieć. A kluczowe i tak jest tutaj oprogramowanie oby takie jak u garmina.
Napisano 12 sierpień 2016 - 10:00
25/26 września 2014
A skąd takie przekonanie? Premiera jest dość ruchoma. Mniej więcej koniec września początek października.
Z innej beczki ucichła nam całkowicie Karma! A miała być w okresie wakacji. Chodziło plotki o cofnięciu premiery na okres około świąteczny. Nie mniej jednak nie znam źródeł tych plotek a więc traktujmy je z mocno przymrożonym okiem.
Napisano 12 sierpień 2016 - 20:06
Z tego co widzę niestety to będzie produkt który ma zapewnić jak największą sprzedaż a co za tym idzie będzie GPS który nie przyda się w bardziej profesjonalnych produkcjach i boję się że znowu GP będzie miało zastosowanie tylko w słoneczny dzień. Szkoda, bo liczyłem na coś przełomowego ale gdzieś tam mam jeszcze nadzieję że po premierze zmienię zdanie
Napisano 13 sierpień 2016 - 08:34
Tak jak Michal pisze w dzisiejszym czasie konkurencji musi miec gopro to cos . Gps ok fajnie i do tego wieksza bateria ,super soczewka , stabilizacja i jakosc mega super hiper i kupujemy sobie prezenty na swieta
Napisano 17 sierpień 2016 - 22:35
Może to zasmuci fanów, ale odbierałem otatnio moje hero z xkom po wymianie serwisowej (znany problem helikoptera) i pogadałem z gościem przez chwile (a oni maja wieści zwykle z pierwszej ręki) - gopro na granicy bankructwa, sprzedali ponoć już patent na hero, a hero 5 raczej się nie pojawi ze względu na zarzuty o wykorzystanie czyiś tam innych patentów... moim zdaniem, jakby jednak wyszło hero 5, powiedzmy 1080p/240fps, stabilizacja, poprawiona czulosc z iso jak obecnie w lepszych lustrzankach, i baterią na pół dnia choć, a nie na 2 godziny, w cenie tysiaka maks, to moze, moze by się podnieśli,hardkorowy marketing to widac nie wszystko.... zobaczymy
pozdrawiam
Napisano 18 sierpień 2016 - 07:05
Odbyłem kupę takich rozmów. Bierz to między palce. Jak ja kiedyś sprzedawcę w jednym z polskich supro media marketów - POLECAM H4 SILVER MA PAN TUTAJ 4K W 15FPS -TO W ZUPEŁNOŚCI WYSTARCZY. Pytam - Wie Pan Kim Ja Jestem?
H5 akurat będzie więc spokojnie. Gorzej że konkurencja dla nich jest coraz większa. Przez co spółka jest na granicy względnej rentowności. Ale skoro wypuszcza się jedynie jeden model przez dwa lata. To czego można wymagać. W między czasie pojawiły się też produkty Xiaomi - które co ciekawe obecnie kosztują coraz więcej by nie powiedzieć że robi się z nich cenowe Hero. H5 niestety nie będzie tańsze niż 1800zł Sony ma ponoć nie wypuścić swojego nowego flagowego modelu x3000/as300 po za Japonią. Choć jest to zrozumiałe pod względem kursowym i chyba jedynie takim . . . w przeliczeniu wersja z pilotem kosztuje około 2500zł
Pozostaje nam jeszcze ponad miesiąc czekania.
Napisano 18 sierpień 2016 - 16:16
Bardzo dużo ludzi ma hero 4, 5-tka musiała by być naprawde POWALAJĄCA, żeby odłożyć czwórke w kąt i wywalić kolejne dwa klocki na nowy sprzęt - nie sądzę, a rynek kamer sportowych jest coraz bardziej nasycony i boom już dawno, moim zdaniem, minął. Nawet jak będzie miała 8K, to i tak będzie to tylko "chułyt matetingowy", ciekawe ilu z Was ma TV 4K i PC zdolne w normalnym czasie renderować surowy materiał z takiej kamery a gdzie tam dopiero 8K, a downresampling - można, tylko po co.
zobaczymy, co gopro wymyśli:)
Napisano 18 sierpień 2016 - 16:21
Nie nie nie to nie tak kolego . Dam Ci przyklad telefonow no samsung lub jablko . Malo co sie roznia z roku na rok a ludzie dalej kupuja . Mysle ze chodzi tutaj o nowosci ludzie po jakims czasie chca cos nowego .
Napisano 19 sierpień 2016 - 05:56
GoPro will soon announce two new models: HERO5 Session and HERO5 Black (). Here are the specs of the HERO5 Black model (the manual is available ):
- Video: 4K-30fps, 2.7K-60fps, 1440p-80fps, 1080p-120fps
- Size: 62 mm x 44.6 mm x 33.7 mm
- Weight: 118 g (including battery), 90g (body only)
- Battery: 1220mAh, 3.85V
- Terminal: USB Type C, HDMI
- Storage: MicroSD card
- LCD: touch panel
- Wi-Fi: 802.11 b / g / n / a / ac
- Bluetooth: BT4.1 + BLE
Taki ciut nie ulepszone Xiaomi Yi 4k! Przycisku Start and Stop nie widzę, jest wifi - zapewne choć brakuje mi tagowca.
Prawde pisząc co do popytu na nowe produkty. Co tutaj dużo pisać. Popatrz czy ktoś używa Hero2 - jak ono wygląda. Chodzi o sam design. Ludzie kupują nowsze swieższe produkty. Idealnie widać to na przykładzie branży samochodowej. Gdzie nie ma skoków technologicznych w stosunku Hero 2 do Hero 4. W sumie to Hero 5 to też bez rewelacji. Lepsze H4 z ekranem, baterią itd. Swoją stroną GoPro musiało być w szoku po pojawieniu się Xiaomi 4k. Kamery bardzo podobne. GoPro wygra jednak swoim oprogramowaniem i jakością. Jedyne co mnie ciekawi to porównanie z Sony X3000. A sony ma się jednak pojawić! Tzn może - info poniżej.
Witam,
Prawdopodobnie mają się te modele pokazać w październiku natomiast nie jest to potwierdzone na 100%
Pozdrawiam
Sony Centre Targówek
ul. Malborska 37, 03-286 Warszawa
No ale to tyle względem konkurencji
I teraz hicior! Manual do Hero 5! Choć trochę powątpiewam co do autentyczności brak snajpera oraz zdjęć!
Aktualizacja fotki usunięte z sieci Ale więcej fotek wrzucę za ponad godzinę
Wróć do GoPro Hero5 · Następny nieczytany temat →