Z czystej ciekawości w jakiej rozdzielczości nagrywasz??? Z tego co widzę masz Hero 2014.
Fakt że żadna obecnie dostępna kamera czy też smatphone itd nie posiada możliwości zapisu w 8k. Nie liczy się to względem bardziej profesjonalnych sprzętów. Na razie to plotka względem 8k. Jak już pisałem przypuszczam ze o ile będzie to 8k to będzie to 8k 14 fps - czyli bajer nie użyteczny w żadnej formie. Będzie 4k z 60fps. Ale to nadal kupa materiału do obrobienia przez nie wiem kogo. Tyle w temacie powtarzając to drugi raz.
Aktualnie GoPro ma pewne problemy związane z recesją chińskiej gospodarki. Akcji spółki tanieją od jakiegoś czasu. Odłożenie premiery na przyszły rok względem H5 też nie wróży dobrze spółce. Wszak jednej z lepszych okresów sprzedażowych to okres bożego narodzenia. A tutaj firma udoskonalając swój produkt omija jeden z ciekawszych okresów względem popytu na swój produkt. Przy okazji pisząc ktoś może kojarzycie jak to było z dostępnością H3 Black w okresie około świątecznym?
Kolejną rzeczą na którą nie ukrywam czekałem był ruch DJI. I właśnie dzisiaj DJI ogłosił swój efekt dołączenia do standardu Micro 4/3.Jedyną nie wiadomą względem rozwoju segmentu dronów jest teraz praktycznie ruch który wykona GP. Który w oczywisty sposób będzie łączył się z przyszłą kamerą H5. Oczywiście obstawiam kilka wariantów możliwości rozwoju ale to inna sprawa. I wcale nie zdziwi mnie gdy okaże się że GoPro za jakiś czas wyda sprzęt w rodzaju czegoś z wymienną optyką. Ale to tylko czysta spekulacja a raczej wariacja niemal SF na temat. Wszak DJI w jakimś istotnym idzie z kierunku "masowego" na kierunek "pro".
http://kamerypov.pl/...ron-z-micro-43/