Jeśli obrabiasz w Photoshopie to po co chcesz je wkładać do GPStudio?
Tak jakbyś do rakiety tankował paliwo od motorynki \
Photoshop to ma być ta motorynka a GPStudio rakieta?... Co Ty człowieku prawisz? Photoshop to narzędzie profesjonalne przy którym GPStudio to mniej niż młotek!
Czegoś chyba nie zrozumiałeś z mojego postu skoro tak dziwnie piszesz.
Nie rozumiesz po co obrabiam w Photoshopie?
Tworzę tam ciekawe graficznie plansze w formie jpg i chcę wstawiać jako czołówki i między scenami, nie zauważyłeś, że GPStudio nie ma takich bajerów?
Nie wiem kim jesteś i czy kiedykolwiek używałeś GPStudio ale dziwne że piszesz cyt."
Nie importuj! Przegraj normalnie posegreguj i zaimportuj jedno. Obrób i następne itd." Nie zauważyłeś, że aby cokolwiek wstawić to trzeba najpierw "Import New Files" taki duży przycisk niebieski po lewej u góry.
Co to znaczy przegraj normalnie? czy zapisanie na dysku, albo włożenie karty SD z GoPro do kompa albo bezpośrednio z GoPro przez USB nie jest normalne?
Tak jak Ty napisałeś to myślę, że nie masz ;pojęcia o problemie.
> Od napisania postu do teraz połowicznie rozwiązałem problem, trzeba w Photoshop zapisywać w rozdzielczości max 200dpi a potem dla każdego pliku stworzyć osobny katalog i importować tło pojedynczo, jak w katalogu jest wiele plików to GPStudio nie daje rady. A i tak co 10 minut wiesza się i trzeba często restartować. GPStudio to wyjątkowo kiepski i niestabilny produkt. Wstawienie kilkudziesięciu zdjęć na raz jest niemożliwe bo 90% jest czarna a każde osobno to trwało by godzinami.
Napisałeś "
posegreguj i zaimportuj jedno" nie wiesz że GPStudio importuje wszystkie zdjęcia na raz nie da się pojedynczo. A jeżeli się da to proszę o podpowiedz bo właśnie to jest kwintesencją mojego pytania.
Prtoszę Pana gdyby to było tak proste jak Pan pisze to bym nie pytał, mam potężne doświadczenie jako grafik komp. To GPStudio stanowi problem, wiesza się nie przyjmuje plików z zewnętrznych źródeł poza plikami z Kamery GoPro. Np. pliki z Sony Xperia Z2 przenoszę na kartę z GoPro zmieniam nazwy na rodzime dla GoPro i dopiero wtedy GPStudio przyjmuje te pliki.
Szkoda, że nie potrafi Pan pomóc tylko po cholerę pisze, że coś jest proste skoro nie ma pan pojęcia?
Mario
[EDIT]
Ponieważ kolega "mistrzCK" nic nie pomógł nadal proszę o jakieś pomysły, co może być przyczyną tego, że wiele fotek nie konwertuje się prawidłowo (ponad 90% czarne) i wszystko śmiga sekundę. Nawet spowolnienie do wartości 1 wiele nie da bo np 100 fotek śmignie w jakieś 15 sekund czyli na fotkę około 0.15sek. Może są jakieś szczególne przedefiniowane ustawienia GPStudia o których nie mam pojęcia?
Dlaczego co 10-15 minut ten program wiesza się?