Laptop do 5tys pln
Rozpoczęty przez pychubyk , 08 maj 2015 06:32
Napisano 22 październik 2015 - 08:32
A tego nie brałem pod uwagę. Toshiba jest dotykowa i ma konwertowany ekran! Tylko te 15 cali . . . Z drugiej strony nie wyobrażam sobie 17'tki z takim ekranem. Procesory są te same. I dodatkowo Toshiba nie posiada jeszcze dedykowanej grafiki. Na tym mi jednak nie zależy choć niekiedy znacząco przyśpiesza to render. W przypadku 17 to Envy HP. Z tym że nie mam dobrych doświadczeń z HP . . .
Napisano 22 październik 2015 - 08:45
Ojcu kupiłem taki:
Ekran nie dotykowy + SSD Samsung EVO 840 (osobne miejsce w lapku) + 32 GB RAM.
Maszyna cicha i szybka. Niestety nie dane mi było bawić się z obróbką ale z cyferek wygląda obiecująco.
Do prac biurowych super No i jest mobilny w przeciwieństwie do mojego.
Pozdrawiam
PS. W moim MSI jest ciekawy pstryczek który odpala ekstra chłodzenie. Chodzi głośniej (słychać szum wiatraków) ale można sobie przy okazji pepsi schłodzić
Napisano 22 październik 2015 - 12:55
No właśnie widzisz ja widzisz ja śmigam na 15,4 - sporo edytuje i brakuje mi rozdzielczości. 17 to kwestia przyzwyczajenia. Korci Toshiba to takie dwa w jednym. Z drugiej strony całkiem przenośmy LaptoTablet to koszt 1200zł i święty spokój na wyjazdach! Wracając do laptopów dla mnie znacznie ważniejsza jest sama jakość wyświetlacza i jego parametry. Choć wiadomo 17 jest bardziej komfortowa.
Napisano 22 październik 2015 - 21:25
W sumie jeżeli montujesz to idealnie jest mieć co najmniej dwa monitory, a najlepiej jednego 21:9 i drugiego 16:9, pierwszy do programu i innych a drugi na podgląd
Miałem budować taka stacje ale jednak zdecydowałem się na apple...
Miałem budować taka stacje ale jednak zdecydowałem się na apple...
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!