GoPro - ładowanie bateri
Rozpoczęty przez Gość , 10 maj 2013 08:14
Napisano 17 luty 2016 - 00:21
Posiadam ładowarkę z 8 portami usb 5v i łącznie 10A.
Kamerki pod to nie podłączam ale kilka razy ładowałem same baterie (ładowarka no name).
Skoro ładowarki nie mają "hamulca" to lądowało się prądem 10A?
Poniżej fotka z miernika podłączonego między ładowarką USB a ładowarką baterii.
ladowarka.jpg 59,2 KB 15 Ilość pobrań
Napisano 07 marzec 2016 - 22:22
Panowie jak tam wasze gp hero 3 black po kilku latach uzytkowania? jak bateria? bo ja jestem w fazie testu, jak narazie 1h i 6 minut ale jeszcze nagrywa
"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem" [Marco Pantani]
Napisano 06 lipiec 2016 - 14:54
Czesc wszystkim, chciałbym odkopać trochę temat bo mam pytanie na które albo nie padła odpowiedź, albo mój antyelktroniczny mózg jej nie zrozumiał. O ile przy ładowaniu baterii wiadomo jest zalecane 5V i 1A to jak to jest w końcu z dualchargerami i innymi podwójnymi ładowarkami. Można wtedy podwoić nasilenie do 2A?
Mam dual chargera od GoPro i nie wiem pod jaką ładowarkę USB go podpiąć przy ładowaniu dwóch baterii. A mam ich kilka
850mA,
1A ( tą ładowałem normalnie kamerkę przy jednej baterii),
1,55A,
2,1A z dwoma wyjściami USB?
Napisano 06 lipiec 2016 - 16:01
a jak byś tak zajrzał na tył ładowarki i przeczytał to co producent tam zamieścił to byś wiedział że zaleca się :
5V 2A
co wcale nie znaczy że nie możesz ładować 1A czy nawet 0,5A (kwestia tylko czasu ładowania)
a jeśli chodzi o twoją ładowarkę to jeszcze kwestia czy :
2x1A
1x1A 1x2A
- Michal lubi to
Napisano 06 lipiec 2016 - 16:10
Na tej z dwoma wyjściami usb to prąd wyjściowy maksymalny jest 2.1A więc myślę, że taki jest w momencie gdy używa się 1 portu. Odnośnie tego co jest napisane z tyłu, to zawsze wole się upewnić, zwłaszcza w kwestiach, w których jestem zielony. Dzięki wielkie
Napisano 07 lipiec 2016 - 07:00
Panowie i Panie! Ostatni wdałem się w ciekawą dyskusję na temat zawieszania kamer sportowych. Nie robiąc w stępu i przechodząc do sedna. Nie ładujecie kamer przez USB szczególnie z doładowaniami. Kupujcie dedykowane ładowarki oraz dodatkową baterie. Oszczędzicie sobie kłopotów i nerwów. Związanych z niemal wszystkimi problemami wynikającymi z użytkowania kamer sportowych.
To tak w ramach przypomnienia gdyż wszyscy zaczynając czytać posty od tyłu w temacie