stabilizator obrazu
Rozpoczęty przez darek , 20 lut 2013 13:22
Napisano 05 maj 2013 - 00:18
Filmiku teraz GoPro nie nakręcę bo nie mam na razie jak. Jeśli zadowoli to nagram filmik kamerką kieszonkową JVC i dodam jak najszybciej. A co do zdjęć to podsyłam kilka. Przepraszam za jakość ale robione w nocy przy oświetleniu pokojowym.
Be a HERO.
MacBook Air/ Dji Phantom 2/ Zenmuse H3-3D/ full FPV
Napisano 12 czerwiec 2013 - 20:51
Wziąłem taką część ze starego przegubu kulowego który już był zużyty i przewierciłem tą część. Następnie wkręcają w środek traxxasa śrubę przymocowałem go do przewierconej części.Ma ktoś może przegub traxxxasa na sprzedaż? Wysyłają w paczce po dwa więc może komuś się ostał i chce się pozbyć
Pytanie do Pepika: Jak przymocowałeś górną część przegubu do tej długiej śruby wystającej z płaskownika?
Be a HERO.
MacBook Air/ Dji Phantom 2/ Zenmuse H3-3D/ full FPV
Napisano 17 czerwiec 2016 - 21:43
Mi się udało stworzyć coś takiego:
zaznaczam, że wcale nie starałem się przy nagraniach tak żeby wyszły jak najbardziej naturalnie, a jakość jest jaka jest bo dopiero uczę się vegasa i w sumie to pierwszy filmik, który w nim robiłem.
Co było potrzebne:
- płaskownik aluminiowy
- guma w sprayu żeby to pomalować
- kilka śrubek i podkładek
- elementy półosi traxxas 1651
- dwa łożyska kulkowe 26 mm
- rurka PVC 1/2
- złączka PVC 3/4
- gąbkowy grip rowerowy do przycięcia
- kamerkę można przyczepić jak komu pasuje, czy to przykleić tak jak ja albo przewiercić i zamocować śrubę do adapteru.
- klej na gorąco
Napisano 18 styczeń 2017 - 10:16
Witam jeszcze jeden stabilizator w moim wykonaniu
Niewielki koszt.
Co było potrzebne:
- płaskownik aluminiowy
- kilka śrubek i podkładek 6mm
- przegub do skrzyni biegów
- rączka (skrobaczka do szyb )
- gwint 6mm
Kamerkę można zamontować na podstawce z gwintem, lub skorzystać z śruby i zamontować każdą inną kamerkę
Prawie wszystko co potrzebne dostałem w Praktikerze.
Wszystko o :