Witam wszystkich,
mam do Was strasznie nurtujące mnie pytanie, a dokładniej, może ktoś wie jaka dokładnie karta jest potrzebna do X1000V, aby w pełni obsługiwać ten tryb 100MB/s (720 240fps lub 4k, itd.), bo pisałem już do Sony z zapytaniem o to, posłali mnie do dziłu technicznego, napisałem do działu technicznego, to odpowiedzieli mi, że to "około 100MB/s" opisane w danych kamery, to rzeczywiście "100MB/s" i karta UHS-I 95MB/s "jest wolniejsza od 100MB/s", więc nie nadaje się, po czym powiedzieli mi, że będzie działało na kartach "UHS-I U3"... No, a przecież "UHS-I U3" to nic innego jak 95MB/s - nawet w ich ofercie... Jak więc spytałem ich o przykładowy model to odesłali mnie znów do działu handlowego i dali link do strony ich sklepu, gdzie o matko... są karty 95MB/s... Które ich zdaniem nie są właściwe. A ja jeszcze w życiu nie widziałem karty powyżej 95MB/s... Napisałem do działu handlowego Sony z pytaniem o przykładowy model karty, która będzie umożliwiała pełną obsługe tryby 100MB/s w ActionCam X1000V i ochrzanem, że co chwile mnie odsyłają między tymi samymi działami i raz piszą, że nie może być taka, później mi piszą, że taka... ale jednak nie taka... No po prostu zero profesjonalizmu z ich strony i chyba sami nie wiedzą, jaka karta obsługuje ten ich tryb...
Może Wy wiecie jaką trzeba mieć kartę do ActionCam X1000V, aby w pełni obsługiwany był tryb 100MB/s (najlepiej podajcie jakiś konkretny model sprawdzonej, jeżeli znacie) i czy UHS-I U3 95MB/s będzie dobra, czy jednak nie i czy rzeczywiście to "około 100MB/s", to 100MB/s, czy 95MB/s i jedynie zapisane jako "około 100MB/s", aby ładnie wyglądało? Bo jeszcze trochę i osiwieję z tym Sony... Już 2 tygodnie z nimi mailuje i nie dostałem jeszcze od nich odpowiedzi na to mogłoby się zdawać podstawowe pytanie dotyczące ich produktu... i jego czołowej funkcjonalności, która tak się chwalą, że przebija GoPro...
Pozdrawiam.