Cześć, właśnie nabyłem x1000vr - jeszcze cieplutka z wtorku 
Jakość wykonania materiałów na pierwszy rzut oka o wile lepsza niż gopro (mam w podstawowej wersji zwykłego hero),
a o akcesoriach już nie wspominając - są naprawdę solidne, zaskoczyły mnie na plus no i oczywiście odpowiednio drogie :/
Od wczoraj również próbuje się dowiedzieć co z tą kartą SD, jaka powinna być. Dzwoniłem już do sony polska 3 razy. Każda z osób na infolinii przynajmniej:
- nie wiedziała że mają taki produkt, lub/oraz
- nie wiedziała jakie są karty sd i co to za karty sdxc, a o prędkościach to już zapomni, lub/oraz
- nie wiedzieli o co w ogóle chodzi.
Nic nie wiedzą...ręce opadają, pewnie są z outsourcingu firmy zew. zatrudniającej studenciaków...więc rotacja duża.
Ale na taką firmę jak sony to mało poważne podejście.
Też im powiedziałem, że nie ma kart szybszych w klasie uhs-I u3 niż 95mb/s (przynajmniej tych w sprzedaży - teoretycznie mogą dochodzić do 104mb/s ale nie chcę nawet myśleć o potencjalnej cenie).
Powiedzieli że odpiszą, bo dział techniczny też nie dawał rady i prześlą pytanie do wyższej instancji.
Zapytałem w takim razie skoro specyfikacja kart i kamery się wyklucza to czy można zamontować kartę typu uhs-II ... też nie wiedzą, dadzą znać (uhs-II daje możliwość osiągnięcia 320mb/s, więc spokojnie do 150mb/s można kupić w dobrej cenie).
W specyfikacji technicznej brak info jakie klasy kart przyjmuje.
Co się chociaż dowiedziałem, to to że max pojemność karty jaką można włożyć do kamery to 64GB.
PS. filmiki kręci fajne choć chyba wymagają odpowiednich ustawień.
Karty słabsze niż podana w instrukcji powoduje brak dostępu do wyższych rozdzielczości lub większej liczbie klatek/s. (włożona samsung 32bg uhs-I u1 zapis80/odczyt90)
Widzę, że raczej ze strony sony nie ma co liczyć na pomoc w ramach ich własnych produktów. Chyba trzeba napisać do centrali