Witam, chciałbym zakupić dome (kopuła), ja mówię na to klosz:) Chodzi o robienie zdjęć pod/nad woda. Czy w PL coś takiego dostanę?
Napisano 19 wrzesień 2015 - 08:03
Samemu nie bardzo opłaca się to robić ze względu na koszty, dobrej jakości kopuła akrylowa plus druk ścianki(pleców) w 3D wychodzi ok 350 zł (wiem dlatego bo sam szukałem). Na aliexpress jest dome port firmy Telesin , poszukaj na YouTube są filmiki z prezentacji.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Napisano 26 wrzesień 2015 - 18:22
Nie koniecznie Dome musi byś drogie aktualnie szukam rozwiązania na zamontowanie stabilizatora 3 osiowego z zamontowaną kamerką w obudowie typu Dome bądź bardzo przypominającą ją tylko do innych celów niż woda po kopaniu w necie natrafiłem na bombki akrylowe o średnicy 15 cm które może spokojnie wykorzystać do budowy mini Dome a cena z wysyłką nie przekroczy 20 zł a połówek tworzących bombkę są 2 więc starczy na 2 sztuki reszta potrzebnych przedmiotów do budowy wliczając w to pistolet do kleju na gorąco nie wyniesie cię więcej niż 60 zł, a jak masz to wszystko masz tu pierwszy lepszy link z YT jak zbudować Dome .
Napisano 02 październik 2015 - 10:49
a prościej można zrobić samemu kopułkę jakąć miskę lub coś podobnego o kulistym dnie i do tego piekarnik. płytkę pleksi nałożyć na formę i włożyć do piekarnika. oczywiście parę prób by się przydało bo może róznie wyjść na krawędziach ale pewnie się da
kombinuj Pomysłowy Dobromirze
Napisano 02 październik 2015 - 13:35
Nie mam pojęcia w jakiej temperaturze odkształca się plexi ale nie będę próbował tego w domowym piekarniku, po pierwsze pewnie zapach palonego plastiku w całym mieszkaniu, wkur***** żona co mi odj****, i weź to potem doprowadź do stanu użyteczności by potrawy z piekarnika nie jeb*** plastikiem
Napisano 05 październik 2015 - 12:50
Ja jestem w trakcie, ale na razie nie kleje. Zrobię to takim pistoletem na plastik. Jak mi to wyjdzie stworze nowy wątek i opiszę co i jak. Na dzień dzisiejszy mam kopułę oraz plexi. Ciężko mi jest wyznaczyć środki i to trochę przytrzymało prace.
Daje linki.
Kopuła są 2 połówki więc można sobie 2 dome zrobić
Plexi docięli mi w okrąg na zamówienie tu: za 3 dyszki
Tak jak mówię. Wygląda dobrze tylko te środki. No i mam taki mały handicap w postaci jednej zbędnej obudowy do której to wszystko po prostu to poprzyklejam takim czymś
Nie powinno być problemu z przeciekami. Zawsze tego kleju można dać więcej, a z doświadczenia wiem, że dość wdzięczny materiał do klejenia plastików.
Pozdrawiam
- jacqu1916 lubi to
Napisano 08 październik 2015 - 08:52
Jbc. tu macie 18 cm Kula / bombka akrylowa tylko jest 2 razy droższa niż 16 cm
Mistrzu CK ja bym użył jednak do łączenia połówki kuli i okrągłej Plexi silikonu jak wspomniał piter.2015 a do montażu okrągłej Plexi z obudową gopro kleju na gorąco silikon będzie lepiej pracował i przy nakładaniu na kulę w trakcie ci nie zaschnie jak to z klejem bywa a w przypadku wymiany połówki kuli lepiej schodzi niż klej który potem jest twardy ... okrągła Plexi i obudowa gopro musi być dobrze przymocowana do siebie wiec klej spełni tą role nie zapomnij o przemalowaniu strony od kuli na czarno by światło się nie odbijało, ewentualnie można zastosować dekielek ochronny za miast na stałe przyklejać obudowę z gopro, posiadam takowy i bardzo ściśle przylega do obudowy więc woda się nie dostanie do środka Dome .
Wróć do Akcesoria · Następny nieczytany temat →
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Dome, gopro
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Krajoznawcze →
Teneryfa 2016Napisany przez jakub.bulla , 18 cze 2017 teneryfa, wakacje, gopro |
|
|
|||
Start... → Co kupić ? →
Kamera + gimbal do trekkingu i wspinaczkiNapisany przez Pixeloza.pl , 17 cze 2017 gopro, gimbal, trekking, trek i 2 więcej |
|
|
|||
Sony Action Cam → Akcesoria → Akcesoria →
Statyw i Selfie stick w jednym?Napisany przez Szakal , 24 maj 2017 Statyw, Selfie stick, GoPro, Sony i 3 więcej |
|
|
|||
Giełda → Sprzedam →
[S]Nowy Gopro bacpac zamienik 1100mAh 60zł/sztNapisany przez Firewall , 21 maj 2017 bacpac, gopro, gopro bacpac i 1 więcej |
|
|
|||
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Krajoznawcze →
Zakynthos - mój pierwszy filmNapisany przez kar18olcia , 21 maj 2017 gopro4, zakynthos, greece, gopro i 2 więcej |
|
|