Laptop do 4 tyś
Rozpoczęty przez bercikbdg , 14 paź 2015 18:29
Napisano 14 październik 2015 - 18:29
Witam, szukam laptopa do edycji filmów jak i zdjęć z gopro jak i lustrzanki gh4.
Cena do 4-4.3 tys max.
Znalazłem coś takiego, a może jednak warto wybrać Lenovo bo zupełnie inna specyfikacja jest za tą cenę.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Cena do 4-4.3 tys max.
Znalazłem coś takiego, a może jednak warto wybrać Lenovo bo zupełnie inna specyfikacja jest za tą cenę.
Napisano 14 październik 2015 - 19:46
Ja sobie sprawiłem GT70 i kopie dupy.
Co prawda powinieneś wiedzieć w czym to będziesz obrabiał i sprawdzić rekomendowane grafiki. U mnie jest GTX 780M i super radzi sobie z podglądami i renderowaniami w czasie rzeczywistym. Karta nie jest rekomendoawana ale są na to sposoby
Ewentualnie możesz pomyśleć o używanym Macu.
Większego wyboru nie ma niestety.
U mnie nie było mowy o drugiej stacjonarce.
Pozdrawiam
Napisano 18 październik 2015 - 20:16
Bardzo fajny sprzęt. Mam GT70 2OD. Działa płynnie nawet pod 4K.
Jedyne do czego musiałem się przyzwyczaić to gorszy ekran niż w sony vaio. Ma taką charakterystyczną "kaszę". Ale vaio topowy model dla grafików z dwoma lampami matrycy, także tego ... Niestety był na core 2 duo (o dziwo szybszym niż niektóre i5). Za to ma nagrywarkę blu-ray z której nadal korzystam a moje dzieciaki chętnie oglądają na nim bajki.
Co do MSI. Ja jestem zadowolony. Za swojego dałem 3400 więc tu te 4 koła to dobra cena za taki sprzęt. Procesor trochę szybszy niż moje 4700MQ, katra grafiki trochę słabsza, więc powiedzmy że wyjdzie na zero. Mój ma w specyfikacji 16 GB ale można rozbudować do 32, tu już max.
Powiedzmy, że sam RAM jest wart tej różnicy w cenie (600 zł)
Ja mam dopiero 3 miesiąc i też kupiłem używanego. Dużo obczytałem, dużo próbowałem.
Jeśli komp ma być uniwersalny to będzie strzał w przysłowiową dziesiątkę.
Pozdrawiam
PS. Jedno co mnie dziwi że komputer jest bardzo głośny. Nie chodzi o pracę ale dźwięki. Ja pracuje i gram na głośności 10-14, jak bym rozkręcił na 100 to można niezłe dicho zrobić bo ma 4 głośniki i coś jak subwoofer. W piosenkach i grach odkrywam dźwięki których nawet w słuchawkach nie słychać
Napisano 23 październik 2015 - 13:02
Dzisiaj jadę go kupić a powiedz mi jaki system wgrać win7 czy win10?Bardzo fajny sprzęt. Mam GT70 2OD. Działa płynnie nawet pod 4K.
Jedyne do czego musiałem się przyzwyczaić to gorszy ekran niż w sony vaio. Ma taką charakterystyczną "kaszę". Ale vaio topowy model dla grafików z dwoma lampami matrycy, także tego ... Niestety był na core 2 duo (o dziwo szybszym niż niektóre i5). Za to ma nagrywarkę blu-ray z której nadal korzystam a moje dzieciaki chętnie oglądają na nim bajki.
Co do MSI. Ja jestem zadowolony. Za swojego dałem 3400 więc tu te 4 koła to dobra cena za taki sprzęt. Procesor trochę szybszy niż moje 4700MQ, katra grafiki trochę słabsza, więc powiedzmy że wyjdzie na zero. Mój ma w specyfikacji 16 GB ale można rozbudować do 32, tu już max.
Powiedzmy, że sam RAM jest wart tej różnicy w cenie (600 zł)
Ja mam dopiero 3 miesiąc i też kupiłem używanego. Dużo obczytałem, dużo próbowałem.
Jeśli komp ma być uniwersalny to będzie strzał w przysłowiową dziesiątkę.
Pozdrawiam
PS. Jedno co mnie dziwi że komputer jest bardzo głośny. Nie chodzi o pracę ale dźwięki. Ja pracuje i gram na głośności 10-14, jak bym rozkręcił na 100 to można niezłe dicho zrobić bo ma 4 głośniki i coś jak subwoofer. W piosenkach i grach odkrywam dźwięki których nawet w słuchawkach nie słychać
Napisano 23 październik 2015 - 16:57
Oryginalnie lapek na win8.1.
Postawiłem na win7 i chodził mega szybko, ale ... jako, że robiony pod nowszy system był problem z killernet (sterowniki wi-fi, bluetooth i lan) oraz sterownikami od grafiki nvidia.
Teraz pracuję na win10. Wolnej wstaje (dłużej dogrywa programy na podświetlanie klawiatury i audio), ale wszystko działa jak powinno. Lepiej niż na Windowsie 8 pod który był dedykowany.
Ja mam taki jak ten po lewej tylko 16GB RAM. Chodzi o to dogrywanie programów. Ale w sumie włączam raz i pracuję parę godzin, więc do niczego mi to nie potrzebne. Win10 jest ładniejszy i bardziej przyjazny niż win7. Choćby 4 okna na ekranie czy zdalne pulpity.
Komp ma fajna opcję bo ma z tyłu wyjścia na 2 monitory i win10 doskonale sobie z tym radzi.
Pozdrawiam