Do teoretycznej premiery drona minimum miesiąc a pisząc jaśniej premiera powinna być od końca marca do 15 kwietnia 2016! Oczywiście wszystko może się zmienić tak więc czekamy! I pewnie z jeszcze jeden taki teaser przed nami
GoPro Karma - Czyli oficjalnie :)
Rozpoczęty przez Michal , 10 gru 2015 12:12
Napisano 30 czerwiec 2016 - 06:27
Jeden z inżynierów odpowiedzialnych za karmę opatentował kilka bardzo ciekawych koncepów swoich dronów. Tego rodzaju patenet mądry wybieg w celu ukrycia koncepcji przyszłego drona od gopro. Odpowiednia umowa pewnie jednak została gdzieś tam spisana gdzie formalnie patentem jest właśnie on a w rzeczywistości GoPro. Nie mniej jednak znawcy tematu znają temat! Akcja jak z session gdzie parę miesięcy przed jej premierą każdy znał jej wygląd. Z powodu formalnego zgłoszenia patentu przez samo GoPro.
To oficjalna strona Rya i jego quadbox - prosty dron dla kamer sportowych. Jednak to jedynie proste portfolio a nie concept całkiem nowego produktu. No może to jego jakiś protoplasta. Nie mniej jednak zrobiło się bardzo ciekawie
Napisano 14 lipiec 2016 - 16:20
Zanim ta karma wyjdzie to już będę miał 2TB materiału z mojego Phantoma
Przy cym cena będzie i tak podobna, także ...
Opisywałem swój stosunek do tej firmy nie raz.W tym momencie radziłbym oszukać używanego P3 jak ja zrobiłem lub czekać na Xaio które będzie przynajmniej połowę tańsze
Napisano 14 lipiec 2016 - 19:08
Wow, długo mnie tu nie było a tu takie zmiany
Przyznam, teraz ten dron, o ile nie bedzie kosztować 4000zł (a zapewne będzie) mógłby zawojować rynek, z tego co wiem takiego rozwiązania nie wybrała jeszcze żadna wieksza firma, a taki dron mieszczący się w małym plecaku to byłby szok. Nie trzeba brać całej torby aby coś nakręcić dronem, wystarczy go wrzucić do plecaka obok statywu...
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 15 lipiec 2016 - 06:19
Karma była jest i pewnie nadal będzie zagadką do momentu w który nie pojawi się fizycznie na rynku. Fakt że na rynku nie ma składanego drona w przyzwoitej cenie. Taka koncepcja drona wpisywała by się w filozofię GoPro. Na chwilę obecną brałbym pewnie Xiaomi Drone lub P4. Choć pomijam cenę P4 ale za darmo mieć go również nie można