Skąd info o OSMO?
Phantom 4
Rozpoczęty przez mikpasz , 06 lut 2016 19:50
Napisano 01 marzec 2016 - 21:43
wyrwę trochę poza temat p4 otóż ja latam troszkę p3 i nie polecam na taką odległość ;] kumpel ostatnio przy 2km rwał za nim jak struś pędziwiatr, a do tego musiał zrestartować swojego "super" smartfona żeby odzyskać kontrolę. Pokazujesz film 5km, oglądałem 7 z hakiem w górach gość miał jaja na końcówce baterii miał prawie 2 do siebie. Muszą być fest warunki żeby takie coś osiągnąć, ale oczywiście życzę Ci jak najlepiej, byś nie wydzwonił swoim!Chyba phantom będzie najlepszy. Bardzo lubię latać z fpv, a jednak na parrocie nie polecę na 3-4 km.
A co do p4: nono ciekawie wygląda obsługa, najbardziej mnie kręci omijanie przeszkód bo wydzwoniłem swoim w drzewa, ściany, kable, krzaki tylko te czujniki muszą zjadać baterię jak tralala, ale i tak nakręcili mnie! Chce to!
powolutku się ziemniaczki gotują...
Napisano 03 marzec 2016 - 08:22
#Mati - a teraz co masz? Tzn które GoPro?
Ostatnim ruchem na pewno nie będzie. Nie tak szybko upadną ale w tej chwili to idealna firma do przejęcia. Bez realnego namacalnego h5 trudno coś wyrokować. Ale DJI wydało już 3 quadrocoptery a GoPro nadal zapowiada swój. Sony wydało już pare kamer a GoPro nadal zapowiada swój kolejny model. Session i modeli mniejszych nie liczę bo w istocie są to modele mniej interesowne od poczciwego h4 silver.
Ale wracamy do meritum sprawy czyli drona DJI. Choć nie jestem specjalistą od dronów po premierze P3 w zasadzie DJI brakowało jedynie chyba inteligentnych trybów. Choć i to można było załatwić aplikacją dostępną w markatach. U DJI jedno wymaga jednak poprawy jest to jakość video. Choć nie piszę tego obiektywnie gdyż nie miałem możliwości zapoznania się w pełni z materiałem rejestrowanym przez phantomy od 3 w górę.
A teraz kwestie Karmy:
- Na ile będzie antykolizyjna?
- Na ile będzie autonomiczna?
- Co będzie miała jeszcze w sobie by być hitem???
Na razie GoPro chwaliło się systemem stabilizacji no ale to żadna nowość czy też wyczyn w świecie gimbali itd. Teoretyczna premiera Karmy już niedługo
A dla mnie P4 jest coraz bliżej X