Witam serdecznie! Zwracam sie do Was, poniewaz mam ogromny dylemat przy zakupie gimbala. W temacie jest Lanparte, ktorego zaleta jest nagrywanie rowniez telefonem. Niestety z tego co slyszalem jest to bardzo delikatny sprzet i lapie luzy na "uchwycie" (jest nawet filmik na yt uzytkownika TechManiacHD).FY G4s jest o wiele drozszy i jest tylko pod GP, ale jakosciowo bardziej dopracowany, a moze sie myle. Bardzo prosze o porady, jaki gimbal najlepiej wybrac (moze byc inna opcja), moze jest cos podobnego do Lanparte, a przede wszystkim od kogo najlepiej kupowac, zeby zrealizowanie gwarancji nie bylo problemowe. Gimbal ma byc wykorzystywany rekreacyjnie. Pozdrawiam.
Lanparte vs FY G4s, a moze inna opcja?
Rozpoczęty przez Bunny07 , 29 mar 2016 09:21
Napisano 31 marzec 2016 - 04:58
Lanparte tylko czytałem i oglądałem filmy przed zakupem i miałem dziwne wrażenie, ze ma luzy 3majac telefon. Jeśli zależy Ci na jakości stabilizacji jak i obrazu przy rekreacyjnych wyjazdach to FY G4 polecam gdyż miałem, a G4s właśnie testuje.
Ps. Telefon nagrywając Ci zadzwoni i po ujęciu
Naciapane z iPada za pomocą Tapatalk
Ps. Telefon nagrywając Ci zadzwoni i po ujęciu
Naciapane z iPada za pomocą Tapatalk
powolutku się ziemniaczki gotują...
Napisano 31 marzec 2016 - 19:48
Jeszcze nie zakupiłem nic pod siebie ale jak będę brał to wybór chyba padnie na Z1 Zhiyun Rider M lub FY-WG . Dlaczego? Jak dla mnie jest dosyć funkcjonalny. Nie ogranicza mnie tylko do trzymania w ręce bo mogę go zamocować do różnych mocowań jakie tylko udostępnia gopro czy też inne kamery.
Napisano 31 marzec 2016 - 20:47
Dziekuje Panowie za odpowiedz. Jednak wybor padl na FY G4s. Nobi, a jak wrazenia z przesiadki na "eske"? Duzo ostatnio pojawia sie tematow na forach, ze FY wpadaja w wibracje i ludzie oddaja na gwarancje. Pomijajac sam gimbal, korzystasz z jakiegos filtra ochronnego na obiektyw GP?
Wróć do Co kupić ? · Następny nieczytany temat →