Xiaomi Yi 2 - 4k!
Rozpoczęty przez Michal , 12 maj 2016 11:56
Napisano 14 wrzesień 2016 - 08:48
Witam,
Bardzo proszę o pomoc. Zastanawiam się nad kupnem kamerki sportowej (głównie snowboard oraz jakieś wyjazdy w wakacje). Wybór padł na te dwie:
1. Gopro Session
2. Xiaomi Yi 2 4k
Bardzo proszę o doradzenie, która będzie lepsza? Czy warto do Xiaomi dołożyć ok 250 zł?
Z góry dzięki.
Napisano 14 wrzesień 2016 - 09:23
Dobre pytanie i cieżki wybór. Czego potrzebujesz?
1. Ekranu
2. Małych rozmiarów
Do Xiaomi musisz dokupić obudowę tak czy siak ja nie wyobrażam sobie użytkowania tej kamerki bez obudowy. Co do Session wstrzymałbym się z zakupem jakiś czas z wiadomego powodu. Sam brałbym Xiaomi. I nie zastanawiał sekundy nad kwestią dopłaty.
Napisano 15 wrzesień 2016 - 05:59
Dobre pytanie i cieżki wybór. Czego potrzebujesz?
1. Ekranu
2. Małych rozmiarów
Do Xiaomi musisz dokupić obudowę tak czy siak ja nie wyobrażam sobie użytkowania tej kamerki bez obudowy. Co do Session wstrzymałbym się z zakupem jakiś czas z wiadomego powodu. Sam brałbym Xiaomi. I nie zastanawiał sekundy nad kwestią dopłaty.
Ogólnie ekran to przydatna rzecz jednak nie jest mi niezbędna. W gopro bardziej podobają mi się kolory w jakich nagrywa (chyba wierniej je oddaje). Może jest do zmiany przy edycji filmu, jednak tego nie wiem.
Yi 2 ma stabilizację obrazu, która na snowboardzie bardzo się przyda. Poza tym nagrywa w 4k i ma wymienną baterię.
Ciężki wybór.