Xiaomi Yi 2 - 4k!
Rozpoczęty przez Michal , 12 maj 2016 11:56
Napisano 21 wrzesień 2016 - 20:03
Nie wiem jak 50 ale miałem sony hdr az1 i as20 sprzedałem kupiłem hero 4 ogólnie w sony stabilizacja działa bardzo fajnie, jednak troszeczkę obraz traci na jakości, na plus dla Sony minimalnie lepszy obraz w słabym świetle, a teraz wada z którą nie dało się żyć czyli strasznie mydlany obraz na bardziej odległych przedmiotach w moim przypadku wszystko co było dalej niż 5m było niesamowicie mydlane a w GP jest ostre popatrz na amatorskie nagrania z yt widać to bardzo wyraźnie, aha i nie sugeruj się testami markhawkcam
Napisano 22 wrzesień 2016 - 01:17
Porównaj obraz z kamer używanych przez Marka z tymi samymi modelami u innych youtuberow, po drugie testy są robione przy pięknej pogodzie, po trzecie to kamery akcji a większość ujęć to ujęcia statyczne co nijak ma się później do tego w jaki sposób sam będziesz tych kamer używał.
Napisano 22 wrzesień 2016 - 06:08
Oczywiście wybór należy do Ciebie, za 50 może przemawiać też płaska obudowa soczewki do zdjęć podwodnych, standardowy gwint statywowy, jeśli jednak chodzi o jakość obrazu to jednak as 200 moim zdaniem wygląda znacznie lepiej
Teraz jeszcze warto zwrócić uwagę na AS200. Jest w bardzo dobrej cenie.
Porównaj obraz z kamer używanych przez Marka z tymi samymi modelami u innych youtuberow, po drugie testy są robione przy pięknej pogodzie, po trzecie to kamery akcji a większość ujęć to ujęcia statyczne co nijak ma się później do tego w jaki sposób sam będziesz tych kamer używał.
1. Marek jest premium. Więc jakość jest UP!
2. I przy takiej pogodzie powinno się testować kamery. Zresztą mieszka w Kaliforni. Ale fakt w realu kamera wygląda inaczej.
3. Tutaj masz racje. Brak dynamicznych ujęć.
4. Kiedyś miałem albo i nadal mam nie spełnioną ideę zrobienia lepszego kanału niż marek ale nie mam skąd brać kamer to jedno a dwa to pokłady czasu. A trzy myślę że pod paroma względami zrobiłbym parę rzeczy lepiej.
- dawidos_333 lubi to
Napisano 24 wrzesień 2016 - 18:54
Nie miałem w ręku materiału surowego też nie obrabialem więc ciężko coś powiedzieć, ale nie wydaje mi się żeby jakość obrazu była gorsza od GP może trochę inne odwzorowanie kolorów, gdybym miał teraz kupować z pewnością dobrze bym się temu przyjrzał. Dla mnie 4k niepotrzebne nie mam na czym tego obrabiac i rozmiar plików powala na kolana i znów wszystko zależy jak kto chce to wykorzystać, za diabla teraz nie wiedziałbym co wybrać.