Witam
Jestem nowym uzytkownikiem kamer akcji. Jako pierwsza kupilem kamere GoPro Hero 4 Black. Zalezalo mi na jak najwiekszym zwolnieniu, dlatego na moim pierwszym wakacyjnym wypadzie zdecydowalem sie nagrywac w 1080p 120 fps. Owa kamera nie posiada wyswietlacza, wiec nie widzialem co nagrywam - po powrocie do hotelu ogladalem filmiki przekladajac karte sd do tele (galaxy S5) - wszystko dzialalo bajecznie. Po powrocie z wakacji zgralem filmiki na komputer i tu pojawil sie problem. Wszystkie filmiki ogladane na komputerze snieza i ogolnie nie da sie ich ogladac. Postanowilem usunac je z karty pamieci i zgrac spowrotem z komputera - na telefonie ponownie sa odtwarzane bez jakichkolwiek problemow. Zgralem filmiki rowniez na Macbooka dziewczyny (Macbook Air) - duuuzo slabszy od mojego PC, i ... wszystko gra bez problemu - 0 zacinki. Pytanie moje do Was drodzy uzytkownicy: gdzie jest problem ? Czy powinienem uzyc jakiegos specjalistycznego odtw. wideo ? Czy problemem jest karta graficzna komputera? Karta pamieci?
Sprzet ktorego uzywam:
Kamera
kamera: GoPro Hero 4 Black
rozdzielczosc: 1080p 120 fps
karta pam: Samsung Evo+ 128 GB
Komputer PC
Karta graficzna: Radeon R7 370 (4GB RAM GDDR5)
proc. i3, 2x3.7; 16 GB RAM DDR4; dysk: SSD
Windows 10
Odtwarzacz video (na ktorych probowalem odtwarzac filmiki)
VLC
Windows Media Player
Telefon (na ktorym dzialaja filmiki bez zadnych problemow)
Samsung Galaxy S5
W zalaczniku wysylam screena z proby odtworzenia jednego z filmow
1.png 1,03 MB 3 Ilość pobrań
P.S. Przepraszam za brak polskich znakow - uzywam angielskiej klawiatury