to musi być śruba o tych wymiarach. nie musi być specjalna bo ktoś już pisał, że kupił ją też właśnie w castoramie.
Monopod za 50 zł
Rozpoczęty przez mistrzCK , 02 lip 2013 09:01
Napisano 08 styczeń 2014 - 21:51
Pół godziny spędziłem w castoramie stałem jak debil i próbowałem wszystkie śruby jakie mieli na wagę, oba adaptery tak samo się zachowywały, wchodzi max do połowy i dalej nic
Korzystaj z Dropboxa aby przechowywać swoje zdjęcia i filmy. Z mojego linku dostaniesz 500MB więcej na start
Napisano 09 styczeń 2014 - 11:14
Kupiłem śrubę w Castoramie - średnica 5 mm, okazało się, że za mała. Kupiłem następnego dnia o średnicy 6mm - w tym przypadku wkręca się na jakieś 3mm i dalej nie chce iść. Myślałem, że może coś z tripod mountem jest nie tak, ale sprawdziłem inny i ta sama sytuacja. Ta śruba musi być jakaś specjalna?
Przeczytaj od początku dokładnie. Wszystko o co pytasz jest opisane w pierwszym poście.
Śruba ma mieć gwint 1/4' tzw. gwint fotograficzny. Wszystkie śruby w castoramach i innych praktikerach mają gwint DIM i nie będą pasowały.
Pozdrawaiam
Napisano 09 styczeń 2014 - 11:19
Przeczytaj od początku dokładnie. Wszystko o co pytasz jest opisane w pierwszym poście.
Śruba ma mieć gwint 1/4' tzw. gwint fotograficzny. Wszystkie śruby w castoramach i innych praktikerach mają gwint DIM i nie będą pasowały.
Pozdrawaiam
Akurat ja znalazłem śrubę w castoramie która pasuje
Napisano 01 luty 2014 - 20:02
Testowałem monopod pod wodą i oficjalnie informuje, że pod wodą nic mu się nie stało tylko mam pytanie, jak odkręcić tą końcówkę od strony rączki(uchwytu)? odkręciłem te dwie małe śrubki i nie mogę tego wyciągnąć, to trzeba siłowo zrobić czy jak? nie próbowałem "na chama" żeby niczego nie popsuć.
Napisano 03 luty 2014 - 07:23
Niestety ale nie da rady tego wykręcić. Tak jak wspominałem na forum i w swoim filmiku, monopody są teraz trochę inaczej produkowane. Te dwie śrubki tam nie mam pojęcia do czego są ale na pewno nie pomagają w odkręceniu tej zaślepki. Próbowałem kombinerkami ze wszystkich sił i nie ma szans tego wyjąć. Można oczywiście wyjąć cięższy sprzęt i np. ściąć gumóweczką jeśli Ci bardzo na tym zależy
Napisano 04 maj 2014 - 18:54
Monopod ma być do GoPro, pytam o każdy najmniejszy szczegół zanim zrobię zakupy, żeby się w coś nie wpakować... Po podliczeniu wychodzi 73zł za monopod + tripod z przesyłką.. :/ A co gdyby tak wydrukować tripod na drukarce 3D? Mam taką opcję..
EDIT:
To będzie ok?
Napisano 08 maj 2014 - 20:05
Monopod ma być do GoPro, pytam o każdy najmniejszy szczegół zanim zrobię zakupy, żeby się w coś nie wpakować... Po podliczeniu wychodzi 73zł za monopod + tripod z przesyłką.. :/ A co gdyby tak wydrukować tripod na drukarce 3D? Mam taką opcję..
EDIT:
To będzie ok?
Będzie dobry