Witam.
Chciałam Wam pokazać mój pierwszy film stworzony w sony vegas pro 13.
Bardzo chętnie usłyszę opinie na jego temat, żebym mogła w przyszłości coś poprawić
Ja się poprzyczepiam.
1. za długi - dobry dla ciebie i rodziny, znajomi obejrzą pół. Z doświadczenia filmy na yt robi się 3-4 min
2. niska jakość 720 i dziwny format (paski na górze i dole) masz 4K a kręcisz w 720?
3. przeplot - poczytaj na forum (załącz pauzę w dowolnym momencie i widzisz 2 klatki)
4. następnym razem podkoloruj trochę te obrazki - blade. podkręć saturację itp - samouczki vegas
5. wszystko kręcone z ręki i irytują trochę ciągłe drgania obrazu - wystabilizuj podczas obróbki - samouczki vegas
6. zdjęcia 4:3 i te pionowe można było skadrować pod 16:9
Moje filmy z przed 4-5 lat też tak wyglądały. Teraz są trochę lepsze ale wciąż nie profesjonalne.
Wygląda to mniej więcej tak:
Pozdrawiam
Dziękuję za podpowiedzi na pewno wezmę to pod uwagę robiąc następny film albo przerabiając tego. Pociesza mnie fakt, że
Moje filmy z przed 4-5 lat też tak wyglądały. Teraz są trochę lepsze ale wciąż nie profesjonalne.
To jest mój pierwszy i jak na razie jedyny film, który zrobiłam w Sony Vegas Pro.
Filmy nagrywam w 1920x1080 i 60 klatek/sekundę ale mam problem z renderowaniem obrobionego materiału. Zastosowałam się do rad znalezionych na forum ale mój komputer odmówił współpracy i zawieszał się np na 30% z komunikatem " brak wolnej pamięci" pomimo tego, że mam 3,68 GB wolnej pamięci RAM i 120 GB wolnego miejsca na dysku. To była jedyna opcja, którą udało mi się zapisać.
Zresztą dopóki nie zainwestuję w porządny komputer, to na razie mogę pomarzyć o dobrych filmach :/
Wcale nie.
Po pierwsze Vegas nie wspomaga się kartą grafiki. Rozważ przesiadkę na Premiere Pro. Moim zdaniem im szybciej tym lepiej. Na początku wygląda jak prom kosmiczny ale ma o wiele więcej możliwości niż Vegas. Np obrót napisu w dowolnej osi następuje poprzez obrót napisu, w vegasie polega na obrocie ekranu
Po drugie poczytaj o plikach proxy i ewentualnym upgradzie sprzętu.
Po trzecie zobacz to: http://kamerypov.pl/...-kątem-obróbki/
Po czwarte to: http://kamerypov.pl/...+karta +grafiki
Pozdrawiam
|
Giełda → Sprzedam →
GoPro 3 Way - monopod, stick, tripod, grip - NOWYNapisany przez kryszako , 18 sie 2017 gopro, 3way, monopod, stick i 2 więcej |
|
|
||
|
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Krajoznawcze →
SłowacjaNapisany przez jakub.bulla , 02 sie 2017 Słowacja, Wakacje, GoPro, 2017 |
|
|
||
Photo/Video - pochwal się swoimi ujęciami → Krajoznawcze →
Teneryfa 2016Napisany przez jakub.bulla , 18 cze 2017 teneryfa, wakacje, gopro |
|
|
|||
Start... → Co kupić ? →
Kamera + gimbal do trekkingu i wspinaczkiNapisany przez Pixeloza.pl , 17 cze 2017 gopro, gimbal, trekking, trek i 2 więcej |
|
|
|||
Sony Action Cam → Akcesoria → Akcesoria →
Statyw i Selfie stick w jednym?Napisany przez Szakal , 24 maj 2017 Statyw, Selfie stick, GoPro, Sony i 3 więcej |
|
|